FEDERASYONA ANLAMLI DAVA...

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanmasının ardından milli takıma verilen primler için dava açan avukat Sedat Vural ''O primler iptal olacak. Federasyonun özerk olması, bütçesinin kamuya ait olmadığını göstermez'' dedi.

21 Ekim 2015 Çarşamba 14:56
FEDERASYONA ANLAMLI DAVA...

 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, futbolcular ve teknik heyete 500'er bin euroluk prim verileceğini açıklamış bunun üzerine Vural mahkemeye başvurmuştu.


BBC Türkçe'nın sorularını yanıtlayan Vural, ''Verilen primler Anayasaya, ödül yönetmeliğine aykırı" diye konuştu.
Vural, dava dilekçesinde şöyle demişti:
"Anayasa'nın 10'uncu maddesine göre yasa önünde eşitlik ilkesi gereği olarak, yasaların uygulanmasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrılığı gözetilmesi ve bu nedenlerle eşitsizliğe yol açılması Anayasa katında geçerli görülemez. Bu mutlak yasak, birbirinin aynı durumunda olanlara ayrı kuralların uygulanmasını ve ayrıcalıklı kişi ve toplulukların yaratılmasını engellemektedir. Aynı durumda olanlar için farklı düzenleme, eşitliğe aykırılık oluşturur."
'Türkiye Futbol Federasyonu özerk'
Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcı Alpay Köse ise Vural'ın açtığı davayla ilgili olarak ''Primlerde yasa yok. Türkiye Futbol Federasyonu özerk ve kendi mali yapısına sahip'' dedi.
BBC Türkçe'ye konuşan Köse, dilekçede gösterilen gerekçelerin geçersiz olduğunu savunarak, "Türkiye Futbol Federasyonu kendi mali yapısına sahip, gelirleri giderleri kendisine ait. Kanun gereği bağımsız denetim firması tarafından denetleniyor ve genel kurula hesap veriyor ''diye konuştu,
Avukat Sedat Vural daha önce de Çankaya Köşkü'nün yeni cumhurbaşkanlığı binasına taşınması ve 1 Mayıs'ın Taksim meydanında kutlanılmasının izin verilmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.10.2015 15:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol