"FEDERASYON ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYOR..."

Ali Koç'un Avukat Emin Öztürk ile birlikte yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle;

27 Ağustos 2011 Cumartesi 20:27


TFF bugün olağanüstü bir toplantı yaptı ve bir açıklama yaptı. Bu açıklamalar tam da gerçekleri yansıtmıyor.

Camiamız, kenetlenmiş, dik durmaya çalışmış ancak bize reva görülen muameleler nedeniyle patlama noktasına gelmiş bulunmaktadır.

Sessiz bir şekilde ilgililerle konuşup, camiamızın çıkarlarını korumaya çalıştık; ama baktık ki bağırmadan olmuyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün bizi Bank Asya 1. Ligi'ne düşürün gibi bir talebi olmadı ve olmayacaktır.

Daha doğru bir yol olduğunu daha önce söylemiştik. Çünkü, UEFA'nın baskı ve şantajı sonrası TFF dik duramamış. F.Bahçe sıfır tolerans çerçevesinde men edilmiştir. Marka değerine zarar vermemek için TFF'nin Süper Lig'den de bizi düşürmesini istedik. Biz ağzımızla kuş tutsakta federasyon gözünde sıkıntılı durumdayız.

İki sezon kaybetmektense, hergün ölmektense bir gün elmeyi tercih ederek, onurumuzla Bank Asya'da mücadele etmenin daha uygun olacağını düşündük. Bu şekilde Fenerbahçe bir sezonla bu işten kurtulmuş olacak.

Bize yaşıtalanlar ve yaşananlar çerçevesinde Fenerbahçe taraftarının da Süper Lig maçlarında vereceği tepkileri engellemek için Bank Asya dedik.

Bizim talepte bulunmadığız açıklaması tamamen gerçek dışı. Bizim talepte bulunmamızın pek çok nedenle mümkün olamacağını, bizim talebimiz ve ricamızın onlar tarafından yerine getirilmesini bunun tek çözüm olacağını söyledik. Onların bizi tedbirli bir şekilde Bank Asya göndermelerinin tek doğru yol olduğunu söyledik

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun ligden çekilme hakkı yoktur. Bu genel kurulun kararı olabilir. Ligden çekilme kararı almak için genel kurul yapmaya yeterli vakit yok.

15 Ağustos'tan sonra Şampiyonlar Ligi için yüksek fiyatlarla transfer yapsaydık bunun hesabını kim verecekti.

Maçlara çıkmayarak Bank Asya 1. Lig'e düşürülmemiz de iki sene kaybetmemize neden olacağı için mümkün değil.

Yaptıkları olağanüstü toplantı yapmaları bizi hayretlere düşürdü. Bizim yazılı bir talebimiz yoksa niye bizim için olağanüstü toplandılar anlamak mümkün.

Bir sezon sonra Bank Asya'da Fenerbahçe'nin şampiyon olduğunu varsayarak, Süper Lig'e dönmüş olmasını temenni ediyoruz.

TFF'de 16 Ağustos'a kadar olan yazışmalar var; ama sonrası yok. UEFA'nın internet sitesinde, F.Bahçe şikeye karıştığı için bu ligde yok denildi. Şikeye karıştığı iddia edildi, yazılmamalıydı. Düzeltilmesini istedik. UEFA, TFF'den böyle geldi dedi. Bu yazıyı istedik; ama vermediler.

UEFA'nın büyük bir manevra yapıp, tüm sorumluluğu TFF'ye atacağını bilmiyorduk. Tazminat konusunu UEFA'ya yazarsak, riske girmek istemeyebileceğini düşündük. Bir sonraki gün M.Ali Aydınlar, tazminat olduğu takdirde UEFA'dan aldığı garantinin yazısını göstermeli.

Açıklanan evraklar arasında neler olduğunu bilmiyorum; ama UEFA-TFF arasında bir şeyler yazılıp çizildi.

TFF, Trabzonspor'un Ş.Ligi'ne gidilme kararına şaşırdıysa, UEFA'ya başvurmalıydı.
Başka bir kulüple ilgili konuşmayı hiç sevmediğimi de belirtmek istiyorum.

Federasyon 3 kişiyle yönetiliyor. Şark kurnazlığı yapıyorlar. Bu federasyon bu işin altından kalkamayacak. Devletimiz gelsin ve bu işe el koysun.

Avukat Emin Öztürk:
TFF, şike ile ilgili bir karar verin, talebinde bulundu ancak kabul etmedik. Birden fazla lig düşme durumu söz konusuydu.

Federasyon Fenerbahçe'nin mahkum olduğuna bu kadar eminse, bizi Bank Asya'ya düşürsün. Haksız bir karar verseler dahi, bizim bir sezon kaybımız olacaktır. Bugün TFF'nin açıklaması, önerimizi reddettiği yönündedir.

Şampiyonlar Ligi'ne katılamamız bir cezadır. TFF'ye UEFA'ya başvurarak, F.Bahçe'nin cezasını bu şekilde çekmemiz yönünde bir talepte bulunmasını istedik.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol