ESKİ FUTBOLCUDAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA!

Eski milli futbolcudan şok uyarı: 4 büyükleri Süper Lig’de izleyemeyebilirsiniz

21 Aralık 2017 Perşembe 00:53
ESKİ FUTBOLCUDAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA!

Mecliste Spor Bakanlığının bütçesi görüşülürken MHP adına söz alan eski milli futbolcu ve Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, futbolda mali fair play konusuna dikkat çekti. Sacanklı,  “Size kötü bir haberim var yakında şu dört büyükleri yakında Süper Lig’de seyredemeyebilirsiniz.” dedi.

Halk TV’nin aktardığına göre Saffet Sancaklı, Türk futbolunun geriye gittiğini belirtirken, futbolda Türkiye’nin 2002’de dünya 3’üncüsü iken bu yıl Kasım ayı verilerine göre 42’inci sıraya gerilediğini söyledi.

‘TÜRK SPORUNUN ALTINA DİNAMİT KONULDU’
Bunun nedenlerinden birinin her şeyin siyasallaştırılması olduğuna işaret eden Sancaklı, federasyon seçimlerinde ‘Yakınlarımız olsun, partililerimiz olsun’ denilerek, Türk sporunun altına dinamit konulduğunu savundu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in tepki gördüğü için hiçbir maça gidemediğini ileri süren Sancaklı, TFF’nin bittiğini iddia etti.

‘4 BÜYÜKLER BATMIŞ DURUMDA’
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un şu anda net borcunun 7 milyar lira olduğuna dikkati çeken Sancaklı, sadece faizleri ödeseler bile kulüp başına 160-180’er milyon liranın düşeceğini belirterek, bu kulüplerin battığını öne sürdü.

‘KÜME DÜŞMELERİ LAZIM’
Sancaklı, “Şu anda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dahil 2. Lig’e düşmesi lazım, ‘mali fair play’den dolayı. Avrupa’da 6. ligiz para olarak. En son ihalede, biliyorsunuz, yıllık 600 milyon dolar sadece yayın geliri var ama şu anda takımların 2. Lig’e düşmesi lazım bu mali verilerden dolayı.” şeklinde konuştu.

Saffet Sancaklı, 7 yıldır bekleyen ‘Futbol Kulüpleri Yasası’nın geçmesi halinde kulüp yöneticilerinin borçlardan sorumlu olacağını belirterek, şöyle konuştu:

‘BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ Mİ YÖNETECEKLER?’
“O zaman bakalım bu borçlar olacak mı? Bu kulüpleri yönetirken böyle babalarının çiftliği gibi mi yönetecekler? Hepsi holding patronu, holdingleri almış başını gidiyor, kulüplerin mali yapısı ortada. Kötü bir haberim var size, çok yakında büyükleri bile Süper Lig’de seyredemeyebiliriz.”

DEMİRÖREN’E ÇIKIŞTI: SANA NE!
Bazı kulüplerin parasının ‘tasarruf’ nedeniyle kesildiğini, bu nedenle Ankara’da toplantı yapmak istediğini, TFF Başkanı Demirören’in ‘görüşelim” diyerek kulüp başkanlarını toplantıya çağırdığını ve bunun “hükümete karşı isyan’ olarak algılanacağını söylediğini belirten Sancaklı, Demirören’e “Sana ne!” dedi.

Yasa dışı bahsin önüne geçmek için hükümetin “idda oyunu” başlattığını anlatan Sancaklı, “Bu iddia ne iş yapar? 2003’te 2 milyar dolarlık yasa dışı bahis oynanırken iddia kurulduktan sonra 2017’de 15 milyar dolara çıkmış.

2003’te iddia bayileri kurulurken bin 100 bayi açıldı, ne olduysa özellikle 2013’ten bu yana bin 300 bayi kepenk kapatmış.” sözlerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
United Loan Service 2019-06-13 16:01:29

Iyi günler

Stres ve hizli onay olmadan kisisel ve is ya da Yatirim fonlarina ihtiyaciniz var mi? Evetse, bugün bizimle iletisime geçin, çünkü su anda% 2 oranindaki süper faizli krediler sunuyoruz.

Finansmanimiz güvende ve güvende. Müsterilerimizin mutlulugu gücümüzdür. 5.000,00 - 100.000.000.00 Euro arasindaki krediler. simdi mevcut, Isletme, Kisisel, Ev, Seyahat ve Ögrenci Kredileri.

Ilgili taraflar daha fazla bilgi için e-posta yoluyla sirketle iletisim kurmalidir: Lender E-posta: [email protected]
Alacaklinin adi: Steve Money