DÜNYA'DA İLK! YENİLGİYE SEVİNDİLER!

Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray'ı 2-1 yenen Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, hayatında ilk defa yenildikten sonra sahada kutlama yapan bir takım gördüğünü söyledi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:30
DÜNYA'DA İLK! YENİLGİYE SEVİNDİLER!

 Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuyt, karşılaşmanın ardından Galatasaraylı futbolcuların saha ortasında kutlama yapmasıyla ilgili olarak, "Galatasaray'ın birçok oyuncusunun saha içindeki tavırlarından rahatsız oldum. Hayatımda kaybettikten sonra kutlama yapan bir takımı, ilk kez görüyorum" dedi. Geçen sezon Kadıköy'deki son maçta neler yaşandığını herkesin bildiğini kaydeden Kuyt, şöyle devam etti:

"O gece, son derece üzücü bir akşamdı. Türk insanları son derece duygusallar. Bu Türkiye'nin kültürüne ait olan son derece güzel bir şey. (Saha ortasındaki sevinci kastederek) Neden böyle bir provokasyon içinde olduklarını anlamak mümkün değildi. Şampiyonsanız, şampiyon gibi davranmanız gerekir. Ancak bu onların sorumluluğu."


"KAZANMAYI HAK ETTİK"

Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe'nin kazanmayı hak ettiğini vurgulayarak, "Fenerbahçe için son derece gururlu bir gündü. Maçı nasıl kazandığımızdan bahsetmek gerekirse dün Egemen'in son anda bir sakatlığı çıktı. Bugün de aynı şekilde 3 sakat oyuncuyla sahada mücadele ettik. Ancak gerçekten kazanmak için gereken ruhu ortaya koyduk. Takım arkadaşlarımdan ve bu takım için oynamaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. Yaklaşık 10 gün önce göğüs bölgesinden sakatlık yaşadığını hatırlatan Kuyt, "Bu, şu ana kadar yaşadığım en ağrı verici sakatlık. Kupa maçını ağrılar içinde tamamladım. Bugün de aynı şekildeydim. Tam antrenman yapamadım. Takımın bana ihtiyacı olduğunu biliyordum ve elimden geleni yapmak istedim" ifadelerini kullandı.

Kuyt, bu sezon çok fazla maç oynadıklarını ve gayet başarılı olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzun süre, üç kulvarda devam ettik. Türkiye Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayamadığımız ve UEFA Avrupa Ligi'nde Amsterdam'daki finalde oynayamayacak olmamızdan dolayı üzgünüz. Ancak bu takımın geleceği için son derece olumluyuz, çok motiveyiz. Çünkü burada çok büyük bir tutku var. En sonunda başarı bizimle olacaktır. Ben de o başarının bir parçası olmak istiyorum."
Bu arada, Kuyt basın toplantısına 3 çocuğuyla katıldı.


Hasan Ali: "Kazandığımız için mutluyuz"

Hasan Ali Kaldırım ise UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya yenildikleri maçtan sonra morallerinin bozulduğunu anlatarak, "Sezonu iyi kapatmak için derbi maç iyi bir şanstı. Bunu iyi değerlendirdik" dedi.
Maça iyi başladıklarını kaydeden Hasan Ali, şöyle konuştu:

"Rakibimizi oynatmamaya çalıştık, bunu da başardık. Kötü bir pozisyonda hakem penaltı çaldı. 1-0'dan sonra moralimizi bozmadık ve 2 güzel gol bulduk. Biraz daha farklı olabilirdi. İkinci yarı biraz oyundan düştük ve skoru tutmaya çalıştık. Sonuçta güzel bir derbi oldu. Kırmızı kartlar ve gergin anlar da yaşandı. Kazandığımız için mutluyuz. Galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz."

Hasan Ali Kaldırım, maçtan sonra iki takımın da sevinmesiyle ilgili soru üzerine, "Onlar şampiyon oldu. Burada kaybettikleri için sevinmek istediler. Biz de taraftarlarımızla galibiyeti kutladık. Bunlar normaldir" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2013 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol