DERBİNİN KRALI YİNE FENERBAHÇE...

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi maçta karşılaşan Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ı 1 - 0 yendi.

08 Mart 2015 Pazar 21:06
DERBİNİN KRALI YİNE FENERBAHÇE...

 Karşılaşmaya, bu sezon ilk kez stadı tamamen dolduran taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, kalesinde ise iki önemli gol tehlikesi atlattı. Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu 22. dakikada Kuyt ile atan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı. 

Kadıköy'de 15 yılı aşkın süren galibiyet hasretine son vermek isteyen lider Galatasaray ise ilk dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmasında açık vermedi. Karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonunu henüz 4. dakikada Selçuk İnan ile yakalayan sarı-kırmızılar, 11. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonundan da yararlanamadı. Temkinli oynayan ve zaman zaman rakip kalede etkili olan Galatasaray, rakibinin atakları karşısında kalesinde gole izin vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı. 

4. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Selçuk İnan'ın vuruşunda, kaleci Volkan Demirel son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

11. dakikada Umut'un savunma arkasına gönderdiği topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın, kalesinden ceza yayına kadar çıkan Volkan Demirel'in üzerinden aşırttığı top, üstten auta gitti.

22. dakikada sağdan çalımlarla ilerleyen Gökhan Gönül'ün pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Kuyt'ın vuruşunda, kaleci Muslera üzerine gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

31. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sol çaprazdan vuruşunda, top üstten auta çıktı. 

35. dakikada Emenike'nin soldan ortasında ceza alanı içinde Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, top az farkla direğin yanından auta gitti.

36. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Muslera'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı. 

41. dakikada orta sahadan Selçuk İnan'ın uzun pasında ceza alanı içinde hareketlenen Umut Bulut, topu kontrol edemeyince meşin yuvarlak auta çıktı. 

44. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Caner Erkin'in ceza alanına gönderdiği topa Kuyt'ın kafayla aşırttığı topu kaleci Muslera kontrol etti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı

Mücadelenin 81. dakikasında Kuyt'ın attığı golle Fererbahçe 1-0 öne geçti ve maç bu skorla tamamlandı. Zirvedeki puan farkı 1'e inerken maçın hakemi Cüneyt Çakır, hem ilk hem de ikinci yarıda iki bariz gol pozisyonunda faul çaldı ama kartları sarı olarak tercih etti. Çakır'ın bu kararları büyük tepkiye yolaçtı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.03.2015 21:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol