BU ÜÇLÜ ÇOK CAN YAKAR!

Fenerbahçe'de ideal üçlü daha şimdiden mest edeceğe benziyor...

28 Mayıs 2013 Salı 10:19
BU ÜÇLÜ ÇOK CAN YAKAR!

 Oyun sistemindeki en önemli unsur olarak düşündüğü Emenike'ye 2 sezon sonra kavuşmak üzere olan Aykut Kocaman'ın, Kuyt-Emenike-Sow üçlüsüyle rakipleri yıkmayı planladığı belirlendi

Fenerbahçe’yi ilk teknik direktörlük yılında şampiyonluğa ulaştıran Aykut Kocaman, ardından Başkan Aziz Yıldırım ile başbaşa verip, yeni sezonun takımını oluşturmak için kolları sıvamıştı. Onun için transfer edilecek birinci isim, Karabük’ün yıldızı Emenike’ydi. Çünkü Kocaman, Fenerbahçe’yi Barcelona’nın sistemiyle oynatmak istiyordu. Bu sistemde de kanatta oynayan güçlü, süratli aynı zamanda golcü isimlere ihtiyaç vardı. Ve transfer gerçekleşti. Ancak 3 Temmuz’da patlayan şike soruşturması her şeyi yıktı geçti. Gözaltına alınan Emenike, ayrılmak istedi. Fenerbahçe de 9 milyon Euro’ya aldığı Nijeryalı golcüyü, 10 milyona Rusya’nın Spartak Moskova takımına sattı. Rusya’ya gitmişti ama Emenike’nin aklı fikri Fenerbahçe’de, Aykut Kocaman’ınki de ondaydı. 

Alternatif Webo

Çünkü Kocaman’ın sisteminin temel elemanı oydu. Aylar önce başlayan transfer çalışmasında sona iyice yaklaşıldı. Nijeryalı golcünün tekrar Fenerbahçeli olması an meselesi. Öyle ki, teknik direktör Aykut Kocaman, onun büyük rol üstleneceği sistemin nasıl uygulanacağı konusunda çalışmalara başladı bile. Emenike’yi direkt santfor olarak oynatmayı düşünmeyen tecrübeli hocanın, Kuyt ile onu değişmeli olarak sağ ve sol kanatta kullanmayı planladığı belirlendi. İkisi de golcü özelliklere sahip Emenike ve Kuyt, forvette oynayacak olan Sow’a kenarlardan destek verecek. Zaman zaman Emenike’nin santrfora, Sow’un da daha önce oynadığı gibi sol kanada çekilmesi düşünülüyor. Pierre Webo ise taze güç olarak kulübede bekleyecek. Her şey hazır, tek beklenen Emenike’nin bir an önce imza atması.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2013 10:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol