ATATÜRK STADI YIKILACAK AMA NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapması halinde Atatürk Stadı'nın yıkılarak yerine 40-50 bin kişilik yeni stat yapılabileceğini söyledi.

01 Nisan 2011 Cuma 14:13
ATATÜRK STADI YIKILACAK AMA NE ZAMAN?

     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ve federasyon yöneticileri Şato Restoran'da biraraya geldi.
     Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Atatürk Stadı ve Örnekköy'de yapılması planlanan yeni stat projelerinin ele alındığı öğrenildi.
     Mahmut Özgener, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2020 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması durumunda hangi statların kullanılacağına ilişkin karar alınması gerektiğini belirtti.
     Atatürk Stadı'nın konumu açısından çok büyük avantajları olduğuna dikkati çeken Özgener, yapılacak düzenlemelerle stat kapasitesinin 70-80 bine yükseltilebileceğini, ancak yine de gerekli kriterlerin sağlanamayabileceğini söyledi.
     Mevcut stattaki sorunları çözmek yerine Atatürk Stadı'nın yıkılarak yerine 40-50 bin kişilik yeni stat yapılabileceğini ifade eden Özgener, stadın geleceğinin Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibine göre şekilleneceğini dile getirdi.
     Kentin büyüklüğü ve takım sayısı göz önüne alındığında, kentin yeni statlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Özgener, ''Örnekköy Statı'na ilişkin olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hemen başlama kararı aldı. İnşallah hayırlısı olur. Önemli bir adım atıldı'' şeklinde konuştu.
    
     -AZİZ KOCAOĞLU'NUN KONUŞMASI-
    
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kentin kuzey aksındaki ihtiyacı gidermek amacıyla 15-20 bin kapasiteli yeni stat projesini zaman kaybetmeden hayata geçireceklerini dile getirdi.
     Buca Arena Stadı'nın kapasitesinin artırılmasıyla güneydeki stat sorununu çözdüklerini kaydeden Kocaoğlu, stat konularıyla ilgili olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.
     Atatürk Stadı'nın İzmir'in merkez noktasında olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, ''Oraya yapılacak stat 2020 Avrupa Şampiyonası ve sürecinde İzmir ve Türkiye'nin işine yarayacaktır. İzmir'e eser kazandırmak için kolları sıvadık. Hepimiz iyi niyetliyiz. Belediye ve hükümet el ele bu işi çözeceğiz'' dedi.
    
     -SPORDA ŞİDDET TASARISI'NIN YASALAŞMASI-
    
     Toplantının ardından Sporda Şiddet Tasarısı'nın yasalaşmasına ilişkin basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ''Şiddet Yasası'nın geçmesine mutluyuz. Meclisimize teşekkür ederiz. Türk sporu için bu bir milattır. Yasanın çıkması şiddetin biteceğini göstermiyor ancak sporda şiddetle mücadele eden ülkelerin benzer çalışmalarını bugün bu yasayla Türkiye yapmıştır. Olaylar son derece azalacaktır'' dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol