Amirallerin Evlerine Sabah Baskını!

Bildiri yayınlayan 103 emekli amiralin evine polis baskın yaptı. Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz, Atilla Kezek ve Ergun Mengi, Alaettin Sevim, Türker Ertürk gözaltına alındı.

05 Nisan 2021 Pazartesi 07:56
Amirallerin Evlerine Sabah Baskını!

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan gazeteci Müyesser Yıldız, ”Sabah saat 06:00 operasyonu! İlk etapta emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi. Ergun Mengi de gözaltına alınan emekli amiraller arasında.” dedi.

CEM GÜRDENİZ’İN EŞİNDEN AÇIKLAMA
Cam Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

14 AMİRAL İÇİN GÖZALTI KARARI

Avukat Celal Ülgen 14 amiral için gözaltı kararının olduğunu bildirerek gözaltına alınanların Vatan Emniyet’e götürüldüklerini söyledi.

4 EMEKLİ AMİRAL İFADEYE ÇAĞRILDI
Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.

BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındna yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 soruşturma sayılı dosya üzerinden Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN BİLDİRİ TEPKİSİ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 104 emekli amiralin yayımladığı ve iktidardan tepki gelen bildiriye ilişkin; “Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır.” diyerek İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le benzer açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Tweet’ini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist@RTErdogan yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikayelerini buradan paylaşacağım.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.04.2021 09:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol