YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR...

Darbe girişimi gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, " 208 şehidimiz var. Bunların 60'ı polis, 3'ü asker 145 tanesi de sivil halk" dedi.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 13:34
YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR...

 Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından satır başları: 

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın millet bedel ödemesin gerekirse biz bedel ödeyelim yaklaşımı ve hükümetin adımıyla bu darbe girişiminin önlenmesine katkısı vardır.

Olay yaşandıktan sonra CHP, MHP ve HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu burada parti hesabının yapılamayacağı, millet karşı yapılan bu alçakça adım karşısında bize her türlü desteği vereceklerini açıkladılar. Biz de teşekkür ettik. 

 Partililerinin sokağa çıkmasını istedik. Onlar da kabul etti.

Bir diğer teşekkürüm de Türk medyasınadır. Türk milletine yakışır bir yayın anlayışıyla darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunun Türkiye'nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle çok milli bir duruş gösterdi.

Başı örtülü bir kadın aracı kullanıyor yanında başı açık bir kadın var, kamyonun üzerinde de insanlar meydana gidiyor. Bu aziz millet 15 Temmuz gecesi büyük bir demokrasi mücadelesi verdi.

Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, kaymakamlarımız ve bütün mülki amirler canla, başla çalışmışlardır. Kahraman polislerimiz canlarını siper ederek bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.

Bu vesile ile demokrasi mücadelesinde darbe girişimini çökertme aşamasında şehit düşen sivil asker ve polislerimize allahtan rahmet diliyorum.

Bu canilerle askerlerimizi bir tutmayın. Silahlı kuvvetler bizim gözbebeğimizdir. Bu hain girişimde bulunanların asla ve asla silahlı kuvvetlerimizi temsil edemeyeceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Milletin olduğu yerde illet olmaz. Millet ben buradayım dedi, bu çapulcular gelsin karşılarında biz varız dedi. Oradaki askerleri alıp onlara nasihat edenler ve tankın üzerlerine yürüdüğünü bile bile meydandan ayrılmayan kucağında bebeleriyle, yanlarında bastonlu dedeleriyle hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır arkadaşlar.

Dökülen her kanın hesabını soracağız. Bunu görecekler. Bu bizim milletimize karşı en ulvi görevimizdir arkadaşlar. Bunu yaparken kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının da ne kadar önemli olduğu bilinciyle bunların hesabını soracağız.

Finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor, darbe bastırılmış hayat normale dönmüştür.

Ben Türk ordusunun yaptıklarını cani Esed'in yaptıklarıyla kıyaslamaktan hicap duyuyorum.

Bu olayın soruşturma boyutu devam ediyor. Kolluk yönünden hala gözaltılar devam ediyor. Bundan sonra zerre kadar ihtimali gözardı etmeden bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşımızdan istediğimiz ayrıştırıcı olmayalım. Senin fikrin ne diye bunlara takılmayalım gün bir olma günüdür. İlk günde başlattığımız demokrasiye sahip çıkma azmi azalmasın! Tehdit tekdir, Türkiye'nin geleceği.

BİNALİ YILDIRIM: 208 ŞEHİDİMİZ VAR

Bunlar şehitlik mertebesinin en üst seviyesine çıkmışlardır. 1491 yaralımız var. Gözaltına alınan şahıs sayısı 7 bin 543. Bunlardan 100 tane polis, 6 bin 38 tane çeşitli rütbelerde asker, 755 hakim savcı, 650 tane de sivil olmak üzere dökümü de bu şekilde.
218 kişi tutuklu.

Darbecilerden ölü ele geçirilen 24 kişi var. 50 darbeci de yaralı ele geçirildi.

2 bin 755 yargı mensubu da açığa alınmıştır. Terör örgütüne bir şekilde katılmış kamu görevlilerinin tasfiyesine ilişkin çalışmalar başlatılmıştır. Maliye Bakanlığı'nda 1500 kamu görevlisi el çektirildi. 8 bin 777 kişi de iç işleri bakanlığında el çektirildi.

Benim 12 yaşındaki torunum dede bunlar bizim askerimiz değil mi? Niye öldürüyorlar? diye sordu ben cevap veremedim. Ama cevabını vereceğiz, öyle bir vereceğiz ki.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2016 13:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol