İŞTE RÜŞVET MİKTARLARI...

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, gerekçesini açıklayan dava dilekçesinde, Zarrab tarafından verildiği öne sürülen rüşvet miktarlarını da yazdı.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 01:37
İŞTE RÜŞVET MİKTARLARI...

 Savcı Bharara, Reza Zarrab’ın kendisini ‘hayırsever bir işadamı’ gibi göstermeye çalıştığını, ancak Miami’de gözaltına alındıktan sonraki ilk ifadeleri ile kendilerinin ulaştıkları bilgiler karşılaştırılınca, Zarrab’ın kolaylıkla yalan söyleyebilen bir işadamı olduğunun anlaşıldığını savundu.

“Türkiye’de Zarrab’a dokunan yanmış”

Reza Zarrab’ın, Türkiye’de aralarında Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu, üst düzey politikacılarla yakın ilişki içinde bulunduğu da anlatılan dosyada, Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılması durumunda, 10 milyon doları nakit olmak üzere, 50 milyon dolarlık kefalet parasını gözden çıkarabileceği savunuldu. Zarrab’ın, Türkiye’de 72 gün cezaevinde yattıktan sonra salıverilmesine de değinen Bharara, tutuklanmasına karar veren ve gözaltı işlemini gerçekleştiren hem yargı hem de polis görevlilerinin, ya başka yerlere atandıklarını, ya işten el çektirildiklerini ya da kendilerinin yargı karşısına çıkarıldıklarını belirtti.

Bakanlara verdiği rüşvet de o dilekçede

Bharara’nın dava dilekçesinde, Zarrab’ın eski bakanlara verdiği öne sürülen rüşvet rakamları da yer aldı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a Mart 2012 ile Ağustos 2013 arasında 32 milyon euro, 10 milyon dolar ve 300 bin İsviçre Frankı verdiği, ayrıca kendisine bir piyano, lüks saatler ve mücevherler verdiği öne sürüldü. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’e ise Nisan – Ekim 2013 tarihleri arasında 5,8 milyon dolar rüşvet verildiği, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın ise 2,5 milyon euro ile 1,4 milyon dolar aldığı belirtildi. Dosyada, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın evine 500 bin dolar rüşvet parası gönderildiği de savunuldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2016 19:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ibrahim 2016-05-28 14:54:31

AMERİKALI YARGIÇ İDDİASINI KANITLADIĞI AN ; TÜRKİYE'DEKİ TÜM YÖNETİM VE YARGI SİSTEMİNDEKİ YETKİLİLER - NE PAHASINA OLURSA OLSUN HESABA ÇEKİLMEK ZORUNDA BIRAKILMALIDIR VE ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BU GÜNDEN İTİBAREN BAĞLANMALIDIR!

Avatar
Erdal 2016-06-01 01:27:14

Allah hepsinin kahretsin melunlar.