'HİTLER'İN YAPTIĞINI YAPIYOR...'

Almanya’daki liberal parti Hür Demokratlar (FDP) lideri Christian Lindner, darbe girişiminin ardından Türkiye’de başlayan görevden almaları 1930’lu yıllarda Nazilerin yaptıklarına benzetti.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 21:40
'HİTLER'İN YAPTIĞINI YAPIYOR...'

 Nazilerin, 1933’te Alman parlamensunda (Reichstag) çıkan yangından komünistleri sorumlu tuttuğunu hatırlatan FDP lideri Christian Lindner, yangın gerekçesiyle kişisel hak ve özgürlükleri sınırlayan Adolf Hitler ile Tayyip Erdoğan arasında benzerlikler gördüğünü söyledi.

Erdoğan kendisi için tasarlanmış bir rejim kuruyor”

Bild am Sonntag’a konuşan Lindner, “Reichstag yangını ardından 1933 yılında gördüğümüz gibi tepeden yapılan bir darbe ile karşı karşıyayız. Erdoğan sadece kendisi için tasarlanmış otoriter bir rejim kuruyor. Bireysel hak ve özgürlükleri artık bir rol oynayamadığı için Avrupa için bir ortak olamaz” dedi.

Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel’in lideri olduğu CDU’nun koalisyon ortaklarından olan FDP, şu anda Alman parlamentosunda temsil edilmiyor. Ancak 2017 sonbaharındaki genel seçimlerde CDU’nun olası müttefikleri arasında bulunuyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.08.2016 11:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol