Zeytinyağı Kullanıyorsanız Mutlaka Yapın!

Zeytinyağının belirli bir şekli yoktur. Zeytinyağı yapımında zeytinin; türüne ve sıkımına göre şeklinde değişikler görülür. Uzmanlarımızın tavsiyesine göre zeytinyağının asidinin nasıl çıkarılacağını sizlerle paylaşıyoruz.

04 Aralık 2018 Salı 01:37

Zeytinyağ, molekül içerisindeki doymuş ve doymamış yağları oluşturduğundan zeytinyağının asidinin çıkarılması daha sağlıklı bir tercihtir. Zeytinyağının asidinin nasıl çıkarılacağını sizlere aktarıyoruz.

Peki, zeytinyağının asidi nasıl çıkarılır?

- Pamuk yağını zeytinyağına ilave ediniz. Zeytinyağı asidinin değeri yüksekse belirli olan miktarda pamuk yağı ilave ediniz. Çünkü pamuk yağı içinde asidin zerresi yoktur. Bu nedenle eğer pamuk yağı eklerseniz zeytinyağının asidini düşürebilirsiniz.

- Zeytinyağı asini çıkarmak isterseniz bir kaba koyunuz. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyduğunuz kabın yarısını su  ile doldurunuz. İçinde zeytinyağının bulunduğu kabı tencerenin içine koyup 8 dakika boyunca benmari usulünde kaynatınız.

- Zeytinyağını yeterince ısıttıktan sonra litresine göre bir veya iki dilim ekmek atınız. Ekmek zeytinyağının içerisindeki asidi alma özelliği nedeniyle zeytinyağının asidinde azalma olacaktır.

- Zeytinyağının içerisine defne yaprağı koyunuz. Defne yaprağı da zeytinyağının kıvamını dengede tutmak için ideal bir seçenek olabilir. (Kaynak: Yasemin)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol