YÜZ NAKLİ İÇİN HERŞEY HAZIR

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Sağlık Bakanlığı’nın mevzuat çalışmasının sonuçlanması ile artık tüm uzuv nakillerinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılabileceğini belirtti.

30 Mart 2011 Çarşamba 14:30
YÜZ NAKLİ İÇİN HERŞEY HAZIR
Prof.Dr. Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi’nin dünyanın en saygın kurumlarından birisi olma özelliğini dünyaya taşıdığını ifade ederek, “Çift kol nakli başarımız üzerine uzuv nakli ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı mevzuat çalışmaları başlamıştı. Bu çalışma birkaç gün önce neticelendi. Artık bir çok uzvun naklini bundan sonra yapmamız mümkün hale geldi” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNE GEÇECEK

“Programımızın birinci gündeminde yüz nakli var” diyen Prof.Dr.Kurtcephe, “Yüz nakline verici bulduğumuz andan itibaren yapabiliriz. Naklin yapılabilmesi için bir alıcı bir de verici gerekiyor. Alıcılarımız var ancak operasyonun gerçekleşebilmesi için kadavradan yüz bağışının yapılması gerekiyor. Bu bağışı yapacak kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine geçecek.  İlk olacak” diye konuştu.

TEKNİK ALTYAPIYA SAHİBİZ

Mevzuat incelendiğinde artık bir çok uzuv naklinin gerçekleştirilebileceğinin görüleceğini ifade eden Prof.Dr.Kurtcephe, “Bunu yapabilecek dünyadaki en önemli hastanelerden birisiyiz. Gerekli tüm teknik alt yapıya sahibiz. Yüz nakli Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüz nakli olma özelliğini taşıyacak” şeklinde konuştu.

HAYIRLARIN EN GÜZELİNİ YAPALIM

Organ bağışının bir insanın hayatını güzelleştirmek ve onu yaşama bağlamak olduğunu kaydeden Prof.Dr.Kurtcephe şunları söyledi:

“Organ bağışı  güzelliklerin en hayırlısıdır. Hepimiz ölüp gidiyoruz, elbette sevdiğimiz yakınımızı kaybetmiş olmanın acısıyla onun uzuvlarını bağışlamak zor gelebilir ama şunu düşünmek lazım, bunlar toprak olacak. Yaşayan bağışlanan uzuvlarla bir insanın hayatı değişecek. Gelin organ bağışında bulunun. Ölümsüzler arasına sizde katılın. Hayırların en güzelini yapın.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol