Yüksek Tansiyon, Obezite, Alzheimer'ı Tedavi Etmekle Kalmıyor...

Çağımızda fast-food ve paketli ürünlerin artması ve bunların kolay erişilebilirliği yüzünden çoğumuz sağlıklı besinlere ulaşmak için çaba harcamaya gerek bile duymuyor! Bu süper besinler; yüksek tansiyon, obezite, diyabet, Alzheimer gibi hastalıkları tedavi etmekle kalmıyor, aynı zamanda uzun ve sağlıklı bir yaşam için de sayısız mucize sunuyor! İşte süper gıdalarımız!

17 Mart 2019 Pazar 22:48

Sardalya
Depresyon, kaygı, hazımsızlık, iltihabi hastalıklar, kemiklerde güçsüzlük, kan şekeri seviyesinin yüksekliği gibi pek çok derde deva olan protein kaynağı sardalye, iştahı frenlemeye de yardımcı olur. Balık türlerinin içinde en temiz olanıdır, vitamin ve mineral kaynağı süper besin sardalyenin antioksidan ve anti kanserojen özellikleri olduğu için düzenli tüketildiğinde sağlıklı bir bağışıklık sistemine kavuşmamıza yardımcı olur. Kılçıkları bile pek çok gıdadan daha faydalı olan sardalye cildi tazeler, yeniler ve canlandırır. Bu küçük ama mucizevî balık, beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Çok düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde rahatça yer verilip, bol bol tüketilmelidir!

İncir

Görüntüsündeki otantiklikle iştah açan, kurusu ve tazesinin tatlılığıyla muhteşem lezzetlerden olan incir; birçok mineral, demir, fosfor, klor, A, B1 ve B2 vitaminleri içerir. Bağırsakları temizler, idrar söktürür, kabızlığa iyi gelir ve zayıflamaya yardımcı olur. Kemikleri güçlendirir, kanseri önler ve kolon kanserini tedavi eder! Diyabeti kontrol altına alır, kalp hastalıklarıyla savaşır ve kolesterolü dengeler, bronşiti atlatmakta büyük fayda sağlar! Sayısız hastalığa çare olan şifalı meyve, yüksek oranda protein içerir ve hafızayı güçlendirir, tatlı ihtiyacını giderir. Saç köklerini güçlendirir. Kalorisi yüksek olduğu için tüketirken dikkat edilmelidir; yoksa şekerin fırlamasına sebep olabilir!

Darı

Yaklaşık 300 çeşidi olan, genellikle mısırla karıştırılsa bile görüntü açısından mısırdan çok daha küçük olan mucizevi süper gıda darı, yorgunlukla mücadele eder, astımla savaşır, ruhsal sıkıntılara iyi gelir, soğuk algınlığına karşı korur, göğüs hastalıklarını tedavi eder! Özellikle et yemeyenler için protein kaynağı olan darı; antioksidan içeriğinden dolayı diyabeti önlemeye yardımcı olur, çölyak hastaları için kurtarıcıdır, tok tuttuğu için ekmek görevi görür. Kalp hastalıklarını korur, kanser riskini azaltır. Ateş ve ishali engeller, saç dökülmesini durdurur.  Ekmek, börek ve poğaçadan vazgeçemiyorsanız, hiç üzülmeyin! Bunları artık darı unuyla yapıp diyetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz!

Asparagus (Kuşkonmaz)

Son zamanların revaçta olan yiyeceklerinden asparagus, tadı ve faydalarıyla müthiş bir süper gıdadır! Sindirim sistemini güçlendirir, idrar söktürür, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, şişkinliği atar, zayıflamaya yardımcıdır. Kalp dostu olduğu kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Alkali gıdaların temelini oluşturur, bağırsakları temizler, romatizma ağrılılarına iyi gelir, kemikleri güçlendirir ve eklemleri korur. Kanı temizler ve kanserle mücadele eder. Böbrek hastalıklarını iyileştirir. Kalsiyum açısından çok zengin bir süper gıdadır. Şeker hastalığını dengeler, ruh sağlığına fayda sağlar, depresyondan korur. Kemoterapinin başarısını arttırır. Süt üretimini arttırdığı için hamilelik döneminde tüketilmesi önerilir. HİV ve MS tedavisinde yardımcı olur.

Muz

Dünyada en çok tüketilen 3. meyve olan muz; neredeyse herkesin en favori meyvesi; özellikle de sporcular için içerdiği potasyum, mineral ve vitaminler sayesinde vazgeçilmez bir süper besindir. Sindirim sistemine yardımcı olup, düzenli tüketildiğinde kabız ve ishali önler, kas ağrılarını iyileştirir, enerji verir, kansere yakalanma riskini azaltır, mide hastalıklarına iyi gelir, tansiyonu dengeler ve saçları besler, depresyon, stres, kaygı gibi ruhsal rahatsızlıkların önüne geçer. Şahane bir antibiyotik olan muz, sivilceleri yok eder ve cildi nemli tutar. Uzmanlar olgunlaşmış muzun daha faydalı olduğunu, üzerinde oluşan siyah lekelerin kötü huylu hücrelerle savaştığını ve kanser gibi hastalıklara karşı daha faydalı olduğunu vurguluyor.

Pancar

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesinden karaciğer hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlıkla savaşan muhteşem renkli mucizevi pancar; A, B, C ve P vitamini açısından zengindir. Düzenli tüketildiğinde, süper besin pancarın içindeki silis bileşeni sayesinde vücudumuzdaki kalsiyum ihtiyacını karşılanır. Limonla beraber tüketildiğinde iltihabi hastalıkları engeller, demir eksikliğine, sedef hastalığına ve kurdeşene iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırır ve düşük kalorili oluşu sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Hafif tatlı olduğu için, tatlı ihtiyacımızı minimuma indirir, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, enfeksiyon hastalıklarını engeller, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve stresi azaltır. Sağlık deposu pancar aynı zamanda kan basıncımızı dengeler. Her gün 1 bardak içilen pancar suyu ise detoks etkisi gösterir ve kemik erimesini önler.


Gojiberry (Kurt Üzümü)

Tibet’te ‘mutluluk meyvesi’ olarak adlandırılan muhteşem bir süper gıda olan kurt üzümü, meyve sularının, çorbaların, salataların, pilavların içinde çeşni olarak eklenebilir. Mucizevi faydalarından dolayı, uzmanlar her gün bir avuç yememizi tavsiye ediyor! Kansere yakalanma riskini azaltıp, vücuttaki kötü hücreleri yeniler, antioksidan içeriğine sahip olduğu için zayıflatır, kalp dostudur, damar sertliğine karşı savaşır, yaşlanmanın etkilerini önler, akciğeri ve gözleri korur, kemikleri kuvvetlendirir. Depresyona karşı geleneksel bir tedavi yöntemidir ve anksiyeteyi azaltır. Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları düzene sokar, kabızlığı önler, şekeri düzenler, doğurganlığı arttırır, enerji verir!

Portakal

Çoğumuzun yalnızca C vitamini deposu olarak bildiği, kış kahvaltılarında vazgeçilmez enerji içeceği olarak tükettiğimiz süper meyve portakal, aslında bilmediğimiz sayısız faydaya sahip! Dünyada en çok tüketilen meyvelerden olan portakal; cilt, kozmetik, ilaç, temizlik, parfüm gibi alanlarda da kullanılır. Özellikle bebeklerin ve gençlerin gelişimi için muhteşem bir besin olan portakal, bağırsak hastalıklarını iyileştirir, vücuttaki toksinleri atar, kemikleri ve kasları geliştirir, diyabet hastaları için idealdir. Yorgunluğa ve strese karşı birebir olan portakal, metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olur! Kırışıklık ve yaşlanmayı önler, uzun ve ışıl ışıl saçlara sahip olmamızı sağlar! Mevsim geçişleri için harika bir meyvedir, C vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılar!

Pazı

Çoğunlukla ıspanakla karıştırdığımız, salata ve yemeklerde sıklıkla kullanılan, fiyatına göre zengin mineral ve vitaminlere sahip, kanserden diyabete kadar birçok hastalığa derman olan pazı; zeytinyağlı sevenlerin vazgeçilmezidir! Uzmanlar tarafından, hemoroid hastaları için düzenli tüketildiğinde basuru yok ettiği söylenir, kemikleri güçlendirir, antioksidan etkisinden dolayı vücuttaki toksinleri ve şişkinliği atarak yağ yakımını hızlandırır, şekeri dengeler ve kontrol altında tutar, göz hastalıklarına karşı korur! Folikasit deposu olduğu için halsizliği ve yorgunluğu giderir, kansızlığa, dalak ve böbrek ağrılarına iyi gelir. Enerji verir, stresi ve depresyonu yok eder, kalp krizini önler, iştah açar!

Mercimek

Kırmızı ve yeşil mercimeğin faydaları saymakla bitmez! Hemen hemen herkes için çorbaların kralı olan mercimek; protein ve mineral bakımından oldukça zengindir. Akne oluşumunu önler, kemikleri güçlendirir, diş ve göz sağlığını korur. Her gün kırmızı mercimek tüketimi birçok kanser riskine yakalanma olasılığını azaltır ve sindirimi kolaylaştırır. Hamilelikte de sıklıkla tüketilmesi önerilen mercimek, yüksek derecede lif içerdiği için kabızlığı önler, kas kütlemizi arttırmaya yardımcı olur, kalp ve damar hastalıklarını önler. Yeşil mercimek ise vücudumuz için ilaç gibidir, çinko, demir ve magnezyum kaynağı olan bu süper besin, kilo vermemize yardımcı olur, mükemmel saçlara ve muhteşem bir cilde sahip olmamızı sağlar,  sinir sistemimizi korur!

Arı poleni

Şifa kaynağı mucizevi diğer bir süper besin arı poleni, bilinen en eski doğal tedavi yöntemlerinden biridir! Vücuttaki kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve kansızlığı tedavi eder. Kalp damar hastalıkları için mucizeler yaratır! Kendini yorgun, bitkin ve uyuşuk hissedenler için ideal bir çözümdür. Düzenli tüketildiğinde vücuda enerji verir. Doyma hissi olmayan insanların şekerini dengeleyerek, uzun süre tok kalmalarına yardımcı olur. Sindirim ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir, akciğeri temizler, anne sütündeki miktar ve kaliteyi yükseltir, alerjileri geçirir, pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmamızı sağlar. Prostat tedavisinde kullanılır, kısırlığa çare olur!

Kefir

Genellikle market raflarında görmeye alışık olduğumuz kefiri uzmanlar şiddetle evde kendimizin doğal bir ortamda mayalayarak tüketmemizi öneriyor! Sayısız faydası bulunan bu probiyotik süper gıda; kolesterolü dengeler, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, mide ve bağırsak hastalıklarına ilaç gibi gelir, kolon kanserini önler, vücudumuzu toksinlerden arındırır, yağ yakımını hızlandırır, böbrek hastalıklarından korur, mantara ve kalp hastalıklarına iyi gelir! Sedef ve egzamayı tedavi eder, kalbi korur, hücreleri ve cildimizi yeniler, kırışıklıkları yok eder, ishale iyi gelir, uyku sorununu engeller, migrene en iyi çözümlerden biridir! Depresyon sürecinde en iyi yardımcıdır! Kadınlar için regl dönemindeki ağrıları hafifletir, kansızlığa iyi gelerek karaciğer hastalıklarını tedavi eder!

Balkabağı

Tatlısından çorbasına farklı şekillerde karşımıza çıkan bir diğer süper besin balkabağı; antioksidan özelliği sayesinde savunma sistemini korur, bağırsakları yumuşatır, beyaz kan hücrelerinin üretimini destekler, gözleri korur, ciltteki kırışıklıkları azaltır ve cilde parlaklık verir. Kalp dostu balkabağı, uzun süre tokluk hissi verir! Bağırsak hastalıklarını iyileştirir ve kolon kanserine karşı korur. Omega 3, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfor deposu olduğu için kemikleri güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır, alerjileri engeller, hızlı kilo vermemizi sağlar! Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek hastalıklara karşı korur, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, prostatı yok eder. Balkabağının püf noktası; vitamin ve mineral kaybı olmaması için uzun süreli ısıya maruz kalmamalı ve kabuğu tüketileceği anda soyulmalıdır!

Sarımsak

Kokusuyla hayatı zindan etse de faydaları, lezzeti, içerdiği besin değeri ve vitaminleriyle sayısız hastalığa ilaç olan sarımsak; damar tıkanıklığı, tansiyon, kolesterol, gibi hastalıklara karşı koruyarak direncimizi arttırır. Geçmişten günümüze en doğal antibiyotik olarak bilinen bu süper besin; kanseri, Alzheimer’ı, yüksek tansiyonu, atardamar kireçlenmesini, mide ve bağırsak hastalıklarını önler, kalbi korur, mantar tedavisine yardımcı olur, iştah açar, kabızlığı önler! Mide, aç karnına yenilen sarımsaktaki besinleri başka yiyeceklerle karıştırmadan kolayca özümser. Bakteriler üzerinde müthiş bir temizleyici etki yaratan sarımsak, aynı zamanda saç dökülmesini de azaltır.

Zeytinyağı

Çok geniş bir kullanım alanına sahip zeytinyağı, sindirim sistemine yardımcı en önemli besinlerden biridir. Kemikleri güçlendirir, karaciğeri korur, antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki kötü hücreleri etkisiz hale getirip, toksinleri atar. Anemiye karşı muhteşem bir çözümdür! Az miktarda kullanılması gereken zeytinyağının oranı ayarlandığında hızlı yağ yakımını da destekler. “Sıvı altın” olarak adlandırılan, kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılan zeytinyağı; saçları ve cildi besler, nemlendirir ve canlandırır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı savaşır, kolesterolü düşürür, yaşlanmayı engeller, safa taşı oluşumunu engeller, kanserin pek çok türüyle savaşıp hücre zarını korur.

Ceviz

Beyinden kalp sağlığına kadar pek çok hastalığa derman olan, bu küçücük mucizevi kuruyemiş, her yaştaki insanın severek tükettiği nadir besinlerdendir! Düzenli tüketildiğinde vücuttaki Omega 3 yağının neredeyse tamamını karşılayan süper besin cevizi günde en az 3-4 tane yememiz gerekiyor! Kalp dostu ceviz, kalbi koruyarak damar rahatsızlıklarını iyileştirir, meme kanseri gibi birçok kanser çeşidine karşı savaşır, bağırsakları temizleyerek, kabızlığı önler, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kemik ve diş sağlığımızı korur, diyabeti engeller, depresyona iyi gelerek ruh sağlığımızı korur! Saç bakımında bile kullanılan ceviz ve ceviz yağı, hafızayı güçlendirir, daha uzun süre odaklanabilmemizi sağlar!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.03.2019 00:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol