YENİ MODA: PORTAKAL YAĞI...

A ve C vitaminleri ile protein bakımından zengin olan portakal aynı zamanda limonen etken maddesini de içeriyor. Yağı ise bakın ne işe yarıyor?

24 Mayıs 2016 Salı 00:51
YENİ MODA: PORTAKAL YAĞI...

 Çiçek, meyve, baharat gibi besinlerin yağları çoğunlukla kadınlar tarafından güzelleşmek için tercih ediliyor.

 
Sevil Gülsoy, bayanların selülite sorununa değindi. Gülsoy, bayanların genel olarak rahatsızlık duyduğu yağlanmalar için portakal yağını önerdi.

Selülitin, hormonel bozukluklardan kaynaklanabileceğinin altını çizen Gülsoy, "Selüloit, yaygın olan ismiyle selülit hormonel bozukluklardan da kaynaklanabilen bir dolaşım hastalığıdır. Fakat maalesef sadece yaza doğru akla geliyor ve kurtulma çabasına giriliyor. Bu elbette yanlış bir yaklaşımdır. Yaza doğru rejime giren bayanların neredeyse hepsinde bir selülit telaşı da görülür. Ancak selülit fark edildiği anda, tedavisine başlanılması gerekir. İleri ki boyutlarda damar çeperlerini iyice sararak damar yetmezliğine kadar ilerleyebilir. İşte bu sebepten dolayı mevsimlere göre hareket etmemek gerekiyor. Görüntüsünden ziyade hastalığın kendisinin rahatsız etmesi gerekiyor. Kaldı ki selülit ağrılara da sebep olabiliyor" dedi.

Portakal kabuğu görünümü varsa?

Gülsoy, selülitin çoğunlukla basen bölgelerinde görüldüğünü belirterek, "Selülit olup olmadığını teşhis etmek çok zor değildir. Çoğunlukla basenlerde görülen selülit, bilek ve dizlerin iç taraflarında, kaba ette de görülebilir. İki parmak arasında sıkılan bölgede portakal kabuğu görünümü varsa selülit de var demektir. Bu yağ topaklarını ise bir diyetle değil ancak dolaşımı düzenleyici gıdalarla, yağ yakıcı egzersiz ve masajlarla giderebilirsiniz.

Bu masaj ve egzersizleri uygularken de bazı bitkisel yağlardan destek alınabilinir. Örneğin portakal yağı. A ve C vitaminleri ile protein bakımından zengin olan portakal aynı zamanda limonen etken maddesini de içeriyor. Meyve kabuklarından elde edilen portakal uçucu yağı cilde masaj yöntemiyle uygulanıyor. Özellikle selülit için tercih edilen bu yağın gözenek sıkılaştırıcı ve kan akışını uyarıcı etkilerinin olduğu söyleniyor. Sadece selülitte değil sivilceli bölgelere ve açılan gözeneklere de uygulanan bu yağ hücre yenileyici, yağ dengesini sağlayıcı olarak da kullanılabiliniyor" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.05.2016 15:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol