Yeni Bir Salgın Daha! Kör Ediyor...

Hindistan’da Siyah mantar olarak bilinen göz hastalığı "mukormikoz" vakalarının artması endişeye yol açtı. Doktorlar salgının şiddetli Kovid-19'u tedavi etmek için kullanılan ilaçlarda yer alan steroidlerden kaynaklandığına inanırken hastaların yaklaşık yüzde 60'ı gözlerinden biri veya her ikisini kaybetti.

23 Mayıs 2021 Pazar 16:14
Yeni Bir Salgın Daha! Kör Ediyor...

İlk olarak 2019'un son günlerinde hayatımıza giren korona virüs (Kovid-19) gezegenimizin ortak gündemi olmaya devam ederken Hindistan'dan korkutan yeni bir haber geldi.

Her gün rekor vaka ve ölüm sayısı açıklayan ve bu yüzden pandeminin yeni merkezi ilan edilen Hindistan'da şimdi de 'siyah mantar' alarmı verildi.

Siyah mantar olarak bilinen göz hastalığı "mukormikoz" vakalarının artması endişeye yol açıyor. Gelen ilk bilgilere göre, siyah mantar salgını çoğunlukla korona virüs hastalarını etkiledi.

İngiliz Mirror gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, söz konusu salgın, bazı hastaneleri alt etti ve paniğe neden oldu, hastaların yaklaşık yüzde 60'ı gözlerinden biri veya her ikisi kaybetti.

Uzmanlar, 20'li yaşların başındaki bazı hastaların her iki gözünü de kaybettiğini açıkladı.

Doktorlar, söz konusu salgının şiddetli Kovid-19'u tedavi etmek için kullanılan ilaçlarda yer alan steroidlerden kaynaklandığına inanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.05.2021 16:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol