YABANCI HEKİM NEDEN OLMASIN?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti

18 Temmuz 2013 Perşembe 14:37
YABANCI HEKİM NEDEN OLMASIN?

 Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı açıklamada, daha önce insanların rüyalarında bile görse inanmayacağını belirttiği ambulans helikopterler ve uçaklar ile yüzen hastaneleri bu ülke halkının hizmetine sunduklarını söyledi. 

Şu anda 10 bin pratisyen ve 20 bin uzman hekim açığı olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle aile hekimliğinde ihtiyacımız büyük. Uzman hekimde, kadın doğumda, çocuk cerrahisinde, çocuk hastalıklarında önemli açığımız var.

600 yabancı eğitime geldi ama o bizim açığımızı çok kapatmıyor. Sadece özel hastanelere bu izni verdik. Kamuya henüz daha yabancı hekim alma konusunda bir adım atmadık.

Sağlıkta serbest bölgeler yasa düzenlemesini yaptıktan sonra o sağlıkta serbest bölgelerde yabancı hekim şartını koyuyoruz. O zaman belki kısmen oralarda sıkıntıyı aşmış olacağız. Şu an yabancı hekimler çalıştırılmıyor ama önümüzdeki dönemde ihtiyaç değerlendirmesini yaparak, standartları uygun ve yasal güvenceyi de yakalayabilirsek niye olmasın çalıştırabiliriz. Çünkü ihtiyacımız var" dedi.

"CEZADA AZALMA YOK"

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla fark ücreti alan özel hastanelerin cezalarının azaltılmasına yönelik yapılan düzenlemeler konusuna da değinen Müezzinoğlu, "Birincisinde para cezası, ikincisinde para cezası artı o bölümde belirli süreli kapatma, üçüncüsünde para cezası ve hastanenin kapatılması var. 

Neticede para cezasıyla çözüm gelmiyor ama önce branş kapatma, sonra bölüm kapatma, sonra da hastaneyi kapatma gibi kademeye geçiyoruz. Bunu ısrarla yapmak isteyen hastanelerimiz de artık "Para cezasını ödedim yapmaya devam ederim’ diyemeyecek. Dolayısıyla ceza azaltması yok" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2013 14:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol