UYKU BOZUKLUĞU CİDDİ RİSK...

Zirve Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, uzun süren uyku bozukluğunun, kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet ve endokrin sistem bozukluğu riskini artırdığını söyledi.

28 Ekim 2014 Salı 11:23
UYKU BOZUKLUĞU CİDDİ RİSK...

 Sağlıklı bir kişinin günde en az 6 saat uyuması gerektiğini belirten aziantep Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, 9 saatten fazla ya da 6 saatten az uyuyan kişilerde uyku bozukluğu olduğunu söyledi.

 
Uyku bozukluklarının psikolojik ve biyolojik birçok nedeni olduğunu ifade eden Ulutaşdemir, uzun süren uyku bozukluklarının çok ciddi hastalıklara davetiye çıkardığına vurgu yaptı.
 
Uykusuzluğun giderilmesinde yapılması gereken en önemli şeyin uykusuzluğun gerçek nedenini bulmak olduğuna dikkati çeken Ulutaşdemir, "Bundan dolayı uyku şablonu gözden geçirilmeli, saat kaçta yatağa girip kaçta kalktığı, gece kaç defa uyandığı ve uyandığı zaman kendini ne kadar dinlenmiş hissettiği not edilmelidir. Uzun süren uyku bozuklukları, kalp ve damar hastalıkları, kanser, diyabet ve endokrin sistem bozukluğu riskini artırıyor" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.10.2014 11:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol