'TUZ ÇOK ÖNEMLİ AMA HANGİ TUZ?'

Prof. Dr. Canan Karatay hoca, insan sağlığında tuz tüketiminin de büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, rafine mi yoksa kaya tuz mu kullanacağız sorusuna yanıt verdi.

05 Şubat 2015 Perşembe 23:40
'TUZ ÇOK ÖNEMLİ AMA HANGİ TUZ?'

 Kaya tuzun insan bedeni için gereken tüm minarellerine sahip olduğunu belirten Karatay hoca, şunları söyledi: " Rafine tuz mu kaya tuz mu? Kaya tuzunda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı minareller bulunuyor. Henüz işlenmemiş olan kaya tuzunda. Ancak fabrikaya girip işlendiği vakit tüm o minareller yok olup gidiyor. Peki tuzu ne kadar tüketeceğiz? Vücudumuzun 2.5, 3 gram tuza ihtiyacı vardır. Kalp ve tansiyon hastaları ilave tuz almamalılar. Sağlıklı bireyler, yani böbrekleri sorunsuz çalışanlar zaten fazlasını vücuttan dışarı atacaklardır. Vücutta su tutan ekmeklerdir tuz değil.


Zeytini tuzsuz yapın. Sele zeytini tuzsuzdur. Suya koyun. Türkiye'de her türlü zeytin var, insanlar kendileri için biraz uğraşsınlar. Yeşil zeytin alsınlar hasat zamanı ve kendileri evlerinde yapsınlar. Biraz uğraşsınlar hanımlarımız evlerinde. Şimdi az tuzlu olanlarda var artık raflarda."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.02.2015 23:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ali sekeröz 2015-02-07 13:15:57

Bazen.yemek.yediğimde,Carpıntım,oluyor,sınırsel,bir,hastalik,gecirdim.ondasonra,olmaya,başladı.bu.sorun.ne.yapmalşyım

Avatar
faruk murat 2015-02-07 15:18:13

Hocam ben sizin yeni okurunuz olarak size teşekkür ediyorum

Avatar
Sabiha Akın Düşün 2015-02-08 12:59:59

Hocam sizleren ne kadarteşekkür etsem azdır .insanlarımızın sağlıklı olabilmesi için , dilinizin döndüğü kadar doğruları söylüyorsunuz. Hakkınızı helal edin. Allah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin. Uzun ömürler versin.