TÜRKLERİN MERHAMET ELİ; KIZILAY

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, dünyanın 60 ülkesine yardım taşıdıklarını ve Türk insanının merhamet elini götürdüklerini belirterek, ''Biliyoruz ki, gözyaşının dili, dini, ırkı yoktur'' dedi.

06 Mart 2011 Pazar 17:46
TÜRKLERİN MERHAMET ELİ; KIZILAY

     Türk Kızılayı Ege Kan Merkezinin açılışı, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapıldı.
     Küçükali, açılışta yaptığı konuşmada, Kızılay'ın kaderinin, 2005 yılında yapılan Genel Kurul'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla değiştiğini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'deki kan probleminin çözülmesini istediğini hatırlatan Küçükali, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Biz de dünyada bu işlemler nasıl yapılıyor diye ABD başta olmak üzere Fransa, Hollanda, Güney Kore'ye kadar uzanarak, tetkik ettik. Gördüğümüz şuydu ki Güney Kore, 1960'lı yıllarda savaştan çıkmış olmasına rağmen ülkemizin çok ilerisinde bu işi organize ediyordu. İşin doğrusu biraz da mahcup olduk. Ama geldiğimiz noktada, 15 bölgesel kan merkezi 63 kan alma merkeziyle şu anda açılışını yapacak olduğumuz İzmir Bölgesel Kan Merkezimiz, dünyanın son teknolojisiyle donatıldı.''
     Kızılay'ın 2005'ten önce yaklaşık 300 bin ünite kan topladığını bu rakamın geçen yıl 1 milyon 14 bin üniteye çıkarıldığını vurgulayan Küçükali, 400 bini aşkın kan vericisini düzenli hale getirdiklerini belirtti.
     Bu yıl için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 1 milyon 350 bin ünite kan hedefi koyduğu ifade eden Küçükali, Aralık ayı itibariyle Türkiye'de ihtiyaç olan 1 milyon 800 ünite kan ihtiyacının karşılanmış olacağını dile getirdi.
     Hedefleri konusunda da bilgi veren Küçükali, ''Bundan sonra 2 büyük adımımız var. Bunlardan biri kandaki riski en aza indirecek olan tesisin kurulması, ikincisi her yıl 350 ile 400 milyon dolar ödeyerek yurt dışından ihracatını yaptığımız, ilaç sanayisindeki bu önemli çıktıyı fabrika kurarak, ülkemize kazandırmak'' diye konuştu.
     Geçen yıl gerçekleştirdikleri Genel Kurul'da 2015 yılında lojistikte dünya birincisi olmayı planladıklarını anlatan Küçükali, bu yılın başında haberleşmede dünyada birincisi olduklarını bildirdi.
     Türk Kızılayı olarak, Pakistan'dan Haiti'ye, Afganistan'dan Bosna'ya, Kosova'dan Filistin'e, Arnavutluk'tan Darfur'a, Karadağ'dan Çad'a, Lübnan'dan Nijerya'ya, dünyanın 60 ülkesine yardım taşıdıklarını vurgulayarak, ''Türk insanın merhamet elini götürüyoruz. Biliyoruz ki gözyaşının dili, dini, ırkı yoktur. Gözyaşı, acının sessiz çığlıklarıdır. Yapmış olduğumuz çalışmaların tamamı, mazlum insanların mutlaka gözyaşlarını dindirme adınadır'' diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol