Türkiye Karantina Uygulanacak Ülkeler Listesinde!

İngiltere, Türkiye'yi ve Polonya'yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" arasına ekledi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Shapps, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

02 Ekim 2020 Cuma 05:54
Türkiye Karantina Uygulanacak Ülkeler Listesinde!

İngiltere, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında haftalık olarak seyahat listesini güncellemeye devam ediyor.

İHA'nın aktardığına göre Ulaştırma Bakanı Grant Shapps bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

Shapps ayrıca, Karayipler’de bulunan Bonaire, St Eustatius ve Saba Adaları’nın da karantina listesine eklendiğini açıkladı.

"TÜRKİYE VAKALARINI FARKLI ŞEKİLDE TANIMLIYOR"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre ise Shapps açıklamasında, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.

İngiltere, 100 bin kişide 20 enfeksiyon oranına sahip ülkeleri karantina listesine eklerken, Polonya'da son 2 haftada bu oran 100 bin kişide 36 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan İngiltere’de toplam vaka sayısı 460 bin 178’e, toplam can kaybı ise 42 bin 202’e ulaştı.

İngiltere, Temmuz başında genel karantina kuralını yumuşatmış ve ziyaretçilerin dönüşlerinde karantinaya girmeyeceği bir seyahat koridoru ülkeleri listesi hazırlamıştı.

Türkiye, 10 Temmuz'dan itibaren "seyahat koridoru" oluşturulan ülkeler arasına katılmıştı.

KİMSE İNANMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının gerçek sayısını açıklayan belgeyi sızdıranlar hakkında suç duyurusunda bulunma hazırlığı olduğunu söyledi.

AA’nın aktardığına göre, koronavirüs vakalarına ilişkin kendisinin açıkladığı belgeyi basın mensuplarına gösteren Emir, bu belgeye Sağlık Bakanlığında sınırlı sayıda kişinin erişimi olduğunu, erişim yetkisi olan kişiler üzerinde yapılan soruşturma sonucunda birkaçı hakkında, 'gizli belge ve bilgi sızdırmak' iddiasıyla suç duyurusunda bulunma hazırlığı olduğunu ifade etti.

Emir, "Pandemiyle mücadele yerine rakamlarla mücadeleyi tercih ettiler ama artık bu oyun dün itibarıyla bitmiştir. Artık Sayın Bakan'ın akşamları o turkuaz tabloyu açıklamaktan vazgeçmesini talep ediyoruz. Kimse inanmıyor, bilimsel bir değeri yok" dedi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarını anımsatan Emir, "Sayın Fahrettin Koca dün akşam bir şeyi doğru yaptı. O da aslında bütün pozitif vakaları açıklamadıklarını ve pozitif vakalarda şikayet olunca takibe aldıklarını, sadece hasta dediklerini açıkladıklarını söyledi. Yani çok daha fazla Covid-19 pozitif vaka olduğunu ama kendi hasta kriterlerine uymadığı için açıklamadığını itiraf etmiş oldu" diye konuştu.

Kamuoyunun bugüne kadar yanıltıldığını kaydeden Emir, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımıza gerçek bilgiler verilmemiştir ve böylelikle vatandaşlarımızın alınan önlemlere yeteri kadar uyum sağlamasının önüne geçilmiştir. Daha da önemlisi hükümet, zamanında alması gereken etkin önlemleri almama rahatlığına kavuşmuştur. Dün Sayın Bakan Koca'nın da itiraf ettiği gibi aslına bakarsanız altı aylık bir yalan rüzgarı dün çökmüştür ve artık halkımıza doğruları söyleme zamanı gelmiştir.

Sağlık Bakanlığının test algoritmasına bakıyorsunuz, bakanlık, 'siz temaslı kişiyi buldunuz, şikayeti yoksa test yapmayacaksınız. Ne zaman yaparsınız? 65 yaşın üstünde veya riskli saydığımız vakalardansa yap.' diyor. Peki öyleyse 29 bin, 30 bin vakayı her gün nereden buluyorsunuz. Dolayısıyla bunların da semptomu var. Sadece Bakan kendince bir çarpıtma yapmak için onlara asemptomatik diyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.10.2020 06:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol