'TEMİZLİĞİNİZİ ONUNLA YAPIN...'

Kalp Profesörü Canan Karatay hoca, bu kez de temizlik ve hijyen için çarpıcı bir öneride bulundu.

15 Kasım 2016 Salı 21:06
'TEMİZLİĞİNİZİ ONUNLA YAPIN...'
İşte hocamızın Habertürk TV'de yaptığı söyleşideki ilgili bölüm:

" Temizlikte de sirke kullanın. Deterjanların hepsi kimyasaldır. Vücutta çok büyük inflamasyona ve alerjiye sebep olurlar. Onun için bilhassa alerjisi olanlar, küçük çocuklar sirkeyle temizlik en iyi temizliktir. Bütün mutfak tezgahları, pencereler pırıl pırıl olur. Bu da en iyi temizlik formülüdür. 
Bebeklerde alerji varsa kesinlikle kimyasal şampuanlar türü ürünlerle yıkanmamalıdırlar. Bana grlrn birçok hasta çocuğumda astım var, çocuğumda bronşit var diyor. İşte bütün bunların sebeplerini iyi araştırmak lazım. Bence de zaten asıl sebep bu tür deterjanlar ve kimyasal ürünlerdir. Bugün astımın genetik olduğu, annede babada varsa çocukta da olacağı söyleniyor ama bu sözkonusu bile değil. Tamamen çevresel faktörler bunu yapıyor. Asla ve asla genetik rahatsızlık değil bunlar. Kimyasallar, hava kirliliği, toksinler bedenleri etkiliyor tabiki. Mümkün olduğu kadar doğal kullanmamız gerekiyor herşeyi.
Vücutlarımız doğal malzemeleri kullanmaya programlanmıştır. Paketteki ürünlere değil. Doğal beslenmenin pahalı olduğunu iddia edip duruyorlar. Bir köy yumurtasının nesi pahalı kardeşim. Ama biz alışmışız hazır. Markete git raftan al eve getir iki dakikada yap onu ye sonra neden oluyor bunlar. Buna alıştırıldı toplum maalesef. Bütün sorunlar tembellikten diyorum ben size."
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.11.2016 10:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol