SUYUN 6 HARİKASI...

Yaşam kaynağımız olan suyun vücudumuza bir çok önemli faydası var. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, suyun mucizevi faydalarını şöyle sıraladı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 13:29
SUYUN 6 HARİKASI...
İştahınızı azaltarak kilo vermeye yardımcıdır; Vücudunuz susuz olduğu zaman yağ hücrelerinin yıkılması zorlaşır bu açıdan diyet yapanlar yeterince su içmezlerse kilo vermeleri zorlaşır .

Kalp sağlığını korumaya, desteklemeye yardımcıdır; Kasların en sıkı ve ağır çalışanı olarak tam hızda çalışabilmesi için suya gereksinim vardır . Susuz kaldığınızda kanınız kalınlaşır bu durumda kalbin daha fazla çalışması gerekir . Eğer kalbiniz zayıfsa ilerleyen yıllarda ciddi kalp problemleri görülebilir . Günde 5 bardaktan fazla su içinler ile 2 bardaktan az içenler karşılaştırıldığında , 5 bardaktan fazla içenlerin kalp krizi riskine yakalanması riski %41 daha az olarak bulunmuş .

Enerjinizi arttırır; Nasıl yetersiz su içilmesi beyninizi yavaşlatıyorsa aynısı vücut içinde geçerlidir . Kaslarınızn %75 i kemiklerinizin % 22 si kanınızın %83 ü su ile doludur. Susuz kaldığınızda bu vücut bölümleri yeterince işlev göremez ve bu da enerji eksikliği , yorgunluk ve bitkinlik ile ilişkilidir .

Baş ağrısı ve baş dönmesini azaltır; Baş ağrısında hemen aspirine sarılmanıza gerek yoktur . Vücudunuzun susuz kaldığının bir sinyali olabilir ve su içdikçe kaybolur . Yorgunluk ve bitkinlik hali de susuz kaldığınızın göstergesidir .

Cildinizi temizler; Temiz bir cilt oluşumu sağlar . Akne belirtilerinin azaltılmasına yardımcıdır . Kuru bir cildiniz varsa su içmek daha bir nem kazandırıcaktır . Su vücuttan toxinlerin atımına yardımcıdır , vücudu bakteri ve gereksiz materyallerden temizler .

Konsantrasyonu arttırır; Beynimiz %85 sudan oluşur . Susuz kaldığımızda bu durum otomatikman konsantrasyonumuzu ve kısa dönem hafızamızı etkiler. Susuzluk beynin enerji seviyelerinin azalmasına neden olur .

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.09.2014 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol