SİZ SİZ OLUN SAKIN BUNU YAPMAYIN..!

Yapmaktan kendinizi alıkoyamadığınız bu hareketler yüzünüzdeki ‘ölüm üçgeni’ diye adlandırdığımız bölgedeyse gerçekten tehlikeli olabilir.

14 Eylül 2015 Pazartesi 00:14
SİZ SİZ OLUN SAKIN BUNU YAPMAYIN..!

 İnsanların çoğu yüzlerinde gördükleri her sivilceyi  sıkar veya patlatır. Ancak yapmaktan kendinizi alıkoyamadığınız bu hareketler yüzünüzdeki ‘ölüm üçgeni’ diye adlandırdığımız bölgedeyse gerçekten tehlikeli olabilir. Mehmet Öz , “Yüzünüzü koruyun, o da sizi korusun“ diyerek bu konuyu yazdı. Öz’ün yazısı şöyle:  ‘Ölüm üçgeni’, ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeye verilen isim. Bu bölgeye tüyler ürperten bu isim verilmiş çünkü üçgen içindeki kan damarları başın arka tarafında, beyne ait esas toplardamarlarla burada birleşiyor. Burada oluşacak bir enfeksiyon baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere, bazen de ölümlere sebep olur. Bakteriler bu ölümcül üçgen bölgesine girmesiyse yüzünüze nasıl davrandığınızla alakalı.

 
 Yüzünüz ile oynama alışkanlığınız varsa vereceğim tavsiyeleri dikkate alın. Burun ve dudak kıllarını cımbızla aldığınız, cildinizde oyuk açtığınız veya sivilceleri patlattığınız her sefer, oluşan yaralarda bakterilerin toplanması ve ölüm üçgenindeki kan dolaşımına karışmasına yol açarsınız. Benzer şekilde yüz yaraları, cerrahi kesikler ve diş etleri de enfeksiyon meydana getiren bölgeler haline gelebilir. Bunları önlemek için en iyi yol elbette hiç yapmamaktır.
 
ÖLÜM ÜÇGENINDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?
Her sabah rutin olarak neti pot denilen burun temizleyici ile burun kanallarınızı temizleyin.
Burnunuzdaki kabuklaşmaları tırnak ve benzer usullerle değil, temiz kağıt mendillerle temizleyin.
Yüzünüzdeki sivilceleri patlatmak ve delmekten, ufak siyah yağ noktalarını sıkmaktan ve yara kabuklarını koparmaktan kaçının.
Yüzünüzdeki enfeksiyonları, ağrıları ve kesikleri acil olarak tedavi edin.
Burun kenarlarınızın kurumasını azaltmak için vazelin sürün.
Burun kıllarını çekerek koparmak yerine temizleme aletleri kullanın.
Yüzünüze piercing yaptırmayı düşünüyorsanız tekrar düşünün.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.09.2015 11:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol