SAKIZ ÇİĞNERSENİZ...

Diş hekimi Pertev Kökdemir açıkladı.

07 Ekim 2016 Cuma 01:00
SAKIZ ÇİĞNERSENİZ...

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sakız çiğnemenin diş sağlığı üzerindeki avantaj ve dezavantajlarını anlattı:

“Çene eklemi oldukça küçük ve hassas bir eklemdir. Sakızın tek taraflı çiğnenmesi o taraftaki eklemde fazla kullanıma bağlı problemlere yol açabilir. Çene eklemleri de diğer eklemler gibi bir kere hasar gördü mü vücut bu hasarı bir daha onaramaz ve çene ekleminden ses gelmesi, ağzın açıkken takılı kalması veya çenenin kilitlenmesi gibi problemler ortaya çıkabilir.”

 Yüzün simetrisini bozabilir
Kökdemir; “Ayrıca sürekli tek tarafta sakız çiğneme alışkanlığı olması, bir süre sonra çiğneme yapılan taraftaki kasların yüzün diğer tarafındaki çene kaslarına oranla daha fazla büyümesine ve yüzde asimetri oluşmasına sebep olabilir” diyerek uyardı.

Dişlerin temizlenmesine yardımcı oluyor
“Tüm bu nedenlerden dolayı şekersiz veya tatlandırıcılı sakızlar çenenin her iki tarafıyla ve kısa süre çiğnenmelidir” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir; “Sakızın yemeklerden sonra çiğnenmesi ise tükürük salgısının artmasına, çiğneme sırasında oluşan mekanik kuvvetlerle de dişlerin temizlenmesine yardımcı olur. Bununla birlikte tatlandırıcı içeren sakızlarda bulunan beş karbonlu şeker, bakteriler tarafından besin olarak kullanılamaz ve ayrıca bakteri üremesini de azaltır. Bu yönleriyle şekersiz veya tatlandırıcılı sakızlar ağız ortamı için faydalıdır diyebiliriz” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2016 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol