Prof. Ovalı: Koronanın Tedavisi Onaylandı!

Korona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, tedavinin onaylandığını, kök hücre tedavisinin ise yolda olduğunu duyurdu.

02 Nisan 2020 Perşembe 09:27
Prof. Ovalı: Koronanın Tedavisi Onaylandı!

Korona virüs tedavisi üzerinde bir süreden bu yana çalıştığı bilinen Türk doktor Prof. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Geliştirdikleri tedavinin onaylandığını aktaran Ovalı, "Ve covid19 immun plasma ve tedavisi onaylandı Kök hücre ise yolda..." dedi.

ocali-son.png

Haber Global'in haberine göre, bu kapsamda en çarpıcı açıklamalardan biri Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan gelmiş, laboratuvarda bir süredir korona virüse karşı tedavi çalışmaları üzerine çalışan Ovalı ve ekibi, korona virüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışmalardan önemli sonuçlar elde etmiş ve bu bulguları Sağlık Bakanlığı ile paylaşmıştı.

Halen hastanelerde tedavi gören korona virüs hastalarıyla tedavi için klinik çalışmalar yapmak üzere izin isteyen Ovalı ve ekibi beklediği onayı almıştı.

"KAHRAMANLARIMI ÖPÜYORUM"

Gelişmeyi Ovalı, sosyal medya hesabından "6 nisanda ilk covid19 spesifik immun plazma 12 hastanın tedavisi için bir klinik çalışma kapsamında kullanılmaya başlıyor. Bakanlık projemize onay verdi. Üretim başladı. Kahramanlarımı öpüyorum" ifadeleriyle duyurmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.04.2020 09:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol