PATATESİ LOŞ YERDE SAKLAMAZSANIZ...

Patates hakkında tüm bildiklerinizi unutun ve şaşırmaya hazır olun.Çünkü bunları okuyunca çok şaşıracaksınız...

07 Kasım 2016 Pazartesi 22:28
PATATESİ LOŞ YERDE SAKLAMAZSANIZ...

Gün ışığı ve ısı patatesteki solanin üretimini de tetikler.
Solanin, fazla miktarda tüketildiğinde zehirlenme belirtilerine neden olur. Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi görülebilir. Bu kimyasal patatesin kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunur. Bu sebeple rengi yeşile dönmüş ve filizlenmiş patateslerin tüketilmesi kesinlikle önerilmez. Baş ağrısına, kramplara, komaya hatta ölüme neden olabilir.
Yapısında fosfor bulunduğu için, patates erkeğin cinsel gücünü arttırır.
Hava kirliliği, radyasyon gibi kimyasal atıklara karşı kanı zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler.
Birinci cinsin eti sarıdır. İkincisinin ise yeşildir. Eti yeşil olan patates, Avrupa'da hayvan yemi olarak kullanılır.
Loş yerlerde saklamazsanız B ve K vitaminlerini yitirebilir.
Patateste bulunan manganez kadın cildinin dostudur. Bu değerli sebze yalnız yenerek değil, kremler ve masklar yoluyla da kadın tenini güzelleştirir, cilde gerginlik kazandırır.
Peru bugün patatesin dünya başkentidir. En büyük üretici değildir ama en çok çeşit, şekil ve renkte patates bu ülkede bulunur. En büyük üretici de tüketici de, Çin'dir.
Patatesi, keşif gezilerindeki denizciler çok sevmişti. Hem doyurucuydu hem de içerdiği vitaminler, onları hastalıklardan koruyordu. Ama Avrupa'da hemen kabul görmedi. Hıristiyanlar, İncil'de bahsedilmediği için patates ekmeyi reddettiler. Şeytanın yiyeceği ilan ettiler. Özellikle İskoçlar ne ektiler ne de yediler. Bugün bile hala bazı bölgelerde bu sebepten dolayı patates yenmez.
Yetiştirilmesi çok kolay fakat saklanması zor bir besin maddesidir. Genellikle 4 derecenin üstü ısılarda saklanmalıdır. Aksi halde içindeki nişasta şekere dönüşerek tadı değişir. İdeal ısı, 7-10 derece arasıdır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2016 14:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol