O YİYECEK BİR MUCİZE...

Uzman Diyetisyen Işın Sayın uyarılarda bulundu.

25 Aralık 2015 Cuma 23:36
O YİYECEK BİR MUCİZE...

 Uzman Diyetisyen Işın Sayın, uyardı. Toplumda giderek daha çok insanda insülin direnci, reaktif hipoglisemi görüldüğünü, diyabete doğru gidişin önemli iki belirtisi olan bu durumun yoğurtla kontrol altına alınabileceğini söyleyen Sayın, günde iki kase yoğurt yemeyi tavsiye etti.

Işın Sayın "Toplumda fazla kilo, her yaşta pek çok bireyin sorunu haline geldi. Yaygın hata ise, hamur, pirinç, patates, şeker, beyaz un içeren gıda tüketimi. Yani sırf bu yiyecekler yüzünden kolay kilo alıyor, zor kilo veriyorsunuz değil mi? Bu yiyecekler sizi önce kısa süre için mutlu kılar. Sonra sizi olaylara daha mutsuz hale getirir. Bu diyabet davetçisi yiyeceklerin uzun süreli tüketiminin neden olduğu tahammülsüz davranışlarınız, çevrenizde dikkat çekmeye başlar. Halsiz, yorgunsunuzdur. Diyabete giden yoldaysanız (insülin direnci, reaktif hipoglisemi vb), silkelenip toparlanmanız için ilk adımı söylemek benden olsun: Yoğurttan başlayın dedi.

Çocuklara, hamilelere, yaşlılara 'çok yararlı, bak yemen lazım' denilen ancak düzenli yeme konusunda davranış değişikliğini bir türlü gerçekleştiremediğimiz yoğurdu, günlük hayatımıza dahil etmek için önemli sebepler var aslında. Sayın, bu sebepleri şöyle sıraladı:
"Yoğurt kan şekerini düzenleyerek insülin direnci ve diyabet riskini azaltır, kan şekerindeki ani düşüşü engeller, tatlı ve hamur işlerine eğilimi emniyetli biçimde azaltır. İştah yatıştırır ve acıkmayı öteler. Yağlı bir yoğurt aynı zamanda CLA ve kalsiyum içeriği ile yağ yakıcıdır. İçtiğimiz kahve ve çayların kemik ve kaslara olumsuz etkisiyle savaşır.

Uzman Diyetisyen Işın Sayın Yoğurt Sevmeyenlere de cazip bir tarif sunarak, "Daha eğlenceli ve daha da faydalı bir yoğurt için, 200 gr yani 1 kase yoğurda, 1 tepeleme çay kaşığı toz tarçın, 3 adet badem, 3 adet yer fıstığı ve 5 adet yaban mersini ekleyin. 200 kcallik bu karışım size lif, vitamin, mineral ve omega yağ asitleri desteği de sağlayacak. Öğleden sonra ara öğün olarak hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeği sonrası atıştırmalarınızı bu tarif sayesinde daha güvenli hale getirebilirsiniz. Ayrıca iş yerinden çıkmadan önce saniyeler içinde hazırlayıp yiyebilirsiniz. Bu sayede akşam yemeğine daha kontrollü bir iştah düzeyi ile girebilir, hatta eve giderken trafikte daha sakin olabilirsiniz şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2015 23:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aytekin ZOROĞLU 2015-12-26 21:56:20

Uygulayan biri olarak yüzde yüz katılıyorum yoğurdu fırsat buldukça yiyin