O PROBLEME İLAÇ GİBİ GELİYOR!

Uzmanlar, özellikle o problem için portakal, yoğurt kürünün inanılmaz faydalı olduğunu açıkladı.

31 Aralık 2015 Perşembe 01:23
O PROBLEME İLAÇ GİBİ GELİYOR!

 Ciltte ortaya çıkan problemlere karşı, doğal tarifler ilaç gibi etki gösteriyor. Uzmanlar, portakal, yoğurt kürünün lekeleri gidererek, güzelleştirdiğini söylüyor.

Hazır gıdalar, soğuk havalar ve ilerleyen yaşla birlikte ciltte ortaya çıkan sorunlar kaçınılmaz oluyor. Uzmanlar, evde yapılacak pratik tariflerin leke, sivilce ve yıpranmalara karşı etkili olacağını ifade ediyor. 

İşte onlardan birkaçı:

Yoğurt: Yoğurtta bulunan laktik asidin beyazlatıcı etkisi vardır. Yoğurt aynı zamanda sivilcelerin neden olduğu tahrişi gidererek kızarıklıkların azaltılmasına yardımcı olur. Bir miktar yoğurda 4-5 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı kadar toz yulaf ezmesi ekleyin. Cildinizde 15 dakika bekleyin. Bu maskeyi lekeler azalana, sivilceler iyileşene kadar her gün yapabilirsiniz. 

Ayva çekirdeği: 2 yemek kaşığı ayva çekirdeğini kaynatıp süzün. Bu suyu sabah-akşam yüz yıkama suyu olarak kullanın. 

Portakal: C vitamini elastin ve kolajen üretimini artırarak sivilce sonrası leke ve yaralar oluşmasını önler. Maskenin beyazlatıcı etkisinin daha güçlü olmasını isterseniz çeyrek bardak portakal suyunu 1 tatlı kaşığı kadar zerdeçalla karıştırın. 20 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık su ile yıkayın. Haftada 2 kez uygulanabilir. 

Limon: C vitamini zengini limon asitli yapısıyla lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Limonu bir parça pamukla direkt lekelerin üzerine sürebilirsiniz. Tamamen kurumasını bekledikten sonra suyla durulayın.

Karbonat: 1 tatlı kaşığı karbonat ile 2 tatlı kaşığı suyu karıştırın. Yüzünüze sürün ve 5 dakika bekleyip, durulayın. Sivilcelere uygulamayın.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.12.2015 01:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sercan kılıç 2015-12-31 09:45:37

Yüreğine sağlık bu güzel bilgilerin için

Avatar
Sebnem hosgor 2015-12-31 15:23:06

Teşekkür ederim bu güzel bilgileriniz için