KOCALARINA KIZINCA...

Kilolu oldukları gerekçesiyle eşleri tarafından aldatılan ve ardından boşanan iki kadın bakın ne yaptı?

05 Kasım 2012 Pazartesi 14:32
KOCALARINA KIZINCA...

 Denizli'de iki kadın, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Tekin'in yaptığı mide küçültme ameliyatları ile 60'ar kilo verdi. Prof. Dr. Koray Tekin’in hastaları arasında yer alan iki kadının hikayeleri ise dikkat çekiyor.

"EŞİM ALDATTI"
Prof. Dr. Koray Tekin’in yaptığı mide küçültme ameliyatı ile 120 kilodan 60 kiloya düşen 2 çocuk annesi Dilek Köktaş (42), verdiği kilolar sayesinde hayatının değiştiğini söyledi. Kilo vermesinin sebebinin eşinin kendisini aldatması olduğunu belirten Köktaş, “Ben 60 kilo verdim. Kilo vermenin sebebi, eşimin beni aldatmasıydı. O dönemde psikolojik sorunlar yaşadım. Kilo almaya başladım. Koray Tekin hocayla tanışınca hayatım değiştim. Sağlık sorunlarım da vardı. Şeker, böbrek yetmezliği gibi. Artık bu hastalıklarla ilgili ilaçlarımı da kullanmıyorum. Sağlığıma da kavuşmuş oldum. Kendimle barışık oldum. Psikolojim de düzeldi” dedi.
YÜKSEK LİSANS YAPIYOR
Kilo vermesinin iş hayatını da etkilediğini ifade eden Köktaş, “Ben mali müşavir oldum. Çalışma hayatında bakımlı olmak, hoş olmak çok önemli bir şey. 120 kiloyken ne giyerseniz giyin güzel olamıyorsunuz.İş hayatımda başarılarım arttı. Okul hayatına geri döndüm. Şu anda ekonomi hukuku üzerine yüksek lisans yapıyorum. 120 kilodan 60 kiloya düştüm. Kendimle barıştım. Yeniden hayata adapte etmeye çalıştım. Kilolar büyük bir problemdi. Kilo vermek, hayatı değiştiren bir olay. Herkese de tavsiye ediyorum. Ben diyetle, sporla başaramadım. Bu ameliyat sayesinde 1.5 yılda 60 kilo verdim” diye konuştu.
"KİLO VERDİKTEN SONRA EŞİM BARIŞMAK İSTEDİ"
Kilo verdikten sonra eşinin kendisiyle barışmak istediğini kaydeden Köktaş, “Eşim beni çekici başka bir kadınla aldattı. Ondan sonra da boşandık. Şu anda peşimde ama mümkün değil. Benimle barışmak istiyor ama arada çocuklar olduğu için görüşüyoruz. Başka da bir şey olamaz. Eşim çok pişman. Eskiden kimse beni beğenmez, bana bakmaz diye düşünüyordum ama şimdi kendime güvenim var. Kimseye ihtiyacım yok” dedi.
‘KİLOLU OLDUĞUM İÇİN EŞİM ALDATTI, BOŞANDIK’
Denizli’de kitapçılık yapan 1 çocuk annesi Dilşah Kalkan (40) da, aynı sorunları yaşayan kadınlardan biri. Birkaç yıl öncesine kadar 110 kilo olan Dilşah Kalkan, mide küçültme ameliyatı sonrasında 60 kilo vererek 50 kiloya düştü. Kilolu olduğu dönemde hayatının kötü gittiğini anlatan Dilşah Kalkan, “60 kilo vermemdeki süreç şöyle oldu. Kilolu olduğum için ailevi problemlerim başladı. Eşimden ayrıldım. Beğenmemezlik başladı. Aldatma olayı oldu. Boşandık. Kızım bana 'Anne sen benimle bir yere gelme. Seni arkadaşlarıma göstermekten utanıyorum' deyince kilo vermeye karar verdim. Koray Hocayı buldum. Birlikte başardık. Her şey çok güzel; iş hayatım, özel hayatım. Hem huzurluyum hem de sağlığım yerinde” diye konuştu.
‘BU AMELİYAT İLK DEĞİL, SON SEÇENEK’
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Tekin ise, üniversitede bugüne kadar 400’e yakın mide küçültme ameliyatı yaptıklarını söyledi. Ameliyatlarda yüksek bir başarı oranı tutturduklarını ifade eden Prof. Dr. Tekin, “Obezite olup diyetle, sporla kilo veremeyen hastalara bu ameliyatı yaptık ve önemli sonuçlar aldık. İleri derecede şişmanlık sorunu yaşayanlar için bu ameliyat önemli bir yöntem. Bu ameliyat, ilk seçenek olmamakla birlikte son seçenek. Gerçekten çok etkili bir yöntem. Bu ameliyat yönteminin Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadelenin bir parçası olmasını diliyoruz. Burada toplananlar aslında uzun yıllar çabalamalarına rağmen kilo veremeyen, ameliyat olan ve bunu başarabilen hastalar. Gördüğünüz gibi mutlulukları yüzlerinden okunuyor” diye konuştu.

İHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol