Koca'dan 'Mutasyon' Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüste meydana gelen mutasyonla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

23 Aralık 2020 Çarşamba 07:18
Koca'dan 'Mutasyon' Açıklaması!

Bakan Fahrettin Koca, “RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur” diyerek incelemelerin kısa sürede sonuçlandırılacağını söyledi.

Bakan Koca’nın konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

“RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında (Bir bakteri veya virüsün farklı alt türlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan grupları) gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir.”

Mutasyon taranıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan gelen yolculara PCR testi yapıldığını, testleri negatif çıksa bile tüm yolcuların izolasyona alındığını duyurdu. Bakan Koca ayrıca, “14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapıldı. 4 bin 603 yolcu, bilgileri sisteme aktarılarak ikâmetleri ve kaldığı otellerde izolasyona alındı. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılıyor” bilgisini de verdi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2020 08:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol