KIZ ÖĞRENCİ KORKUTTU...

Vatandaşlar şaşkına döndü...

21 Aralık 2011 Çarşamba 15:33
KIZ ÖĞRENCİ KORKUTTU...

 EGE Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde gerçekleştirilen tatbikatta çok sayıda yaralıya aynı anda müdahale edildi.

Hastane personelinin de rol aldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Yaralı rölündeki öğrencileri görenler bunun tatbikat olduğunu anlayamadı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hastane Afet Planı çerçevesinde, kitlesel yaralanmalı olay tatbikatını gerçekleştirdi. Senaryoya göre Bornova Osman Kibar Kavşağı'nda meydana gelen ve 1 tır 1 servis otobüsü ve 4 otomobilin karıştığı trafik kazası sonrası en yakın hastane olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çok sayıda yaralı getirildi. Acil servise kapasitesinin üstünde gelen hastaların tedavilerinin sürdürülmesi için hastanenin hazırlıklı olması amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta personelde görevini başarıyla yerine getirdi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selahattin Kıyan "Yaralıların kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ikinci tedavileri acil uzman personeli tarafından yapılarak acil kodlu 7 hastanın travma odasında tedavilerine başlandı. Hastaların durumlarının ciddiyetine göre hastalara sarı ve hafif yaralılara yeşil kodu verilerek tedavilerine devam edildi. Bu tatbikatlarla acil serviste tıbbi müdahaledeki etkinliği arttırmayı, panik ve kaosu önemli derecede azaltmayı hedefledik. Acil servisimizin kapasitesinin üzerindeki olaylarda da hastanemizin hazırlıklı olmasını amaçladık" diye konuştu. 
Ege Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Uzmanları koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata 20 öğrenci ve 16 Akut gönüllüsü katıldı. Yüzlerini kırmızı boyayla boyayan, üzerlerindeki elbiseleri yırtıp yaralı rol yapan öğrencileri görenler şaşkına döndü. 

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol