KARATAY HOCA YİNE HAKLI ÇIKTI!

Tıp dünyasında uzun zamandır tartışmalı olan bir konu daha netlik kazandı.

03 Aralık 2016 Cumartesi 23:33
KARATAY HOCA YİNE HAKLI ÇIKTI!

Piyasada "diyet" olarak satılan tatlandırıcılı ürünlerin, zayıflamayı engellediği bilimsel olarak kanıtlandı. Amerikalı araştırmacılar, sentetik tatlandırıcılı ürünlerin, ters etki yaparak vücutta obeziteyi engelleyen doğal bir enzimin çalışmasını önlediğini ortaya çıkardı.
Zayıflamaya yardımcı oldukları gerekçesiyle, şekere alternatif olarak kullanılan sentetik tatlandırıcıların tam ters etki yarattığı, zayıflamayı engellediği kanıtlandı. 
ABD'deki Massachusetts Hastanesinde görevli araştırmacılar, tatlandırıcıların obeziteyi önleyici bir sindirim enzimini engellediğini ortaya koydu.
Bilim insanları, araştırmada diyet olarak adlandırılan ürünlerde en çok kullanılan aspartam maddesini inceledi. Fareler üzerinde yapılan deneylerde söz konusu maddenin, "ıntestınal alkalik fosfataz" adlı bir enzimi bloke ettiği kanıtlandı.
İnce bağırsaklarda bulunan enzim, yüksek tansiyon, obezite ve metabolizma bozukluklarına karşı etki gösteriyor.
Aspartam, enzimi doğrudan engellemiyor. Tatlandırıcılı bir yiyecek ya da içecek tüketildiğinde, midede "fenilalin" adlı aminoasit oluşuyor ve bu madde, yararlı sindirim enziminin etkilerini sıfıra indiriyor.
Beslenme uzmanları, özellikle sıcak ve soğuk içeceklerle, gıda maddelerinde şekere alternatif olarak kullanılan sentetik tatlandırıcıların aslında zayıflatıcı bir etkisi olmadığından uzun süredir şüpheleniyordu. Ancak bugüne kadar bilimsel bir kanıt ortaya konamamıştı.

KARATAY HOCAMIZ AÇIKLAMIŞTI...
Araştırma aynı zamanda her fırsatta tatlandırılara aldanmayın diyen Canan Karatay hocamızı da birkez daha haklı çıkardı. Hocamız en son yaptığı açıklamada da şunları söylemişti: " Ne yapayı ne doğalı. Hiçbiri. Hepsi kandırmacadır. Hiçbirini kullanmayın, bu kandırmacalara aldanmayın. Doğal bitkisel tatlandırıcı olarak bilinir stevia işlenmiştir, bu dahil, asla dokunulmayacak! Şeker zaten zehir, bağımlılık yaptığı gösterildi. Ama İnsanların kafası hala işlemiyor. Ve hala kalori hesabı ve tatlandırma yolunda olan çevreler var. Tüccar sizi değil kendisini, cebini düşünür. Kendi reklamını yapar, yaptırır. Olabilir. Saygımız var. Halkın sağlığı mı yoksa şirketlerin zenginliği mi? Hangisi önemli kimin için?
Sağlığınızı korumak sizin elinizde. Başka kimsenin elinde değil."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol