İZMİR SEFERBER OLDU... SANA DA BU YAKIŞIR İZMİR!

Yaralı askerlere kan vermeye koştular

09 Ağustos 2012 Perşembe 13:38
İZMİR SEFERBER OLDU... SANA DA BU YAKIŞIR İZMİR!

 Terör örgütünün Foça’da gerçekleştirdiği hain saldırının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen yaralılara kan vermek için tüm İzmir seferber oldu

Yaralılar hastaneye ulaştıktan sonra yapılan çağrılar üzerine vatandaşlar kan vermek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yaralı askerlere kan vermek için kentin dört bir yanında askerliğini yapan erler de hastaneye koştu. Duyurulardan çok kısa süre sonra kan ihtiyacı karşılandı. Ameliyatlar için gerekli olan taze kan stokları tamamlandıktan sonra vatandaşlar her gruptan kan bağısında bulundu.


 
Kan vermeye gelenlerden arasında bulunan Kemal Onur Erbay ve halası Aysun Erbay, Hatay’ın İskenduren İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yakınları Kerem Oğuz Erbay’ı şehit verdiklerini ve bugün de şehidin doğum günü olduğunu ifade edip, o günleri tekrar yaşadıklarını dile getirdi. Kemal Oğuz Erbay ile Aysun Erbay, gerekirse kanlarının son damlasına kadar verebileceklerini kaydetti. 
Bu arada, sağlık görevlileri, yaralı askerlere kan vermek için hastaneye koşanların sayısının 4 bini aştığını ifade etti.
Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök tüm yaralı askerlerin kan ihtiyaçlarının karşılandığını belirtip, “Güvenli Kan Temini Programı çerçevesinde bu tür olağanüstü haller için ayrılmış kritik kan stoklarımızdan her grup kan ilgili hastanelere Müdürlüğümüzce gönderilmiştir. Ayrıca talep edilmesi takdirde 2500 ünite Eritrosit, 500 ünite Trombosit, 7000 ünite Taze Donmuş plazma stoklarımızla yüzde 100 acil kan ihtiyacını karşılayabilecek kan stokları mevcuttur. Bu kritik kan stok seviyelerimizin her zaman olağanüstü durumlar için hazır olabilmesi için vatandaşlarımızı gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz” dedi.
VALİ’DEN ZİYARET
İzmir Valisi Cahit Kıraç önce Menemen Devlet, ardından da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek yaralıları ziyaret etti. Vali Kıraç, “Şu an için 1 şehidimiz, 11 yaralımız var. Hain saldırıyı kınıyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol