İşte Fahrettin Koca'nın Rutin Dışı Açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Rutin seyrin dışında bir konuşma yapacağım' paylaşımı sonrası kameraların karşısına geçti.

09 Eylül 2021 Perşembe 19:00
İşte Fahrettin Koca'nın Rutin Dışı Açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı paylaşımda akşam bir konuşma yapacağını ''Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00’da, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım'' ifadeleri ile duyurmuştu. 

Koca, paylaşımından saatler sonra kameraların karşısına geçti.

Koca'nın açıklamaları şöyle: 

''-Bugün kutlanmaya değer bir gün. 100 milyonuncu doz aşıya bugün ulaştık.

Şu dakikalar itibari ile 100 milyon dozun üzerine çıktık. 18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranı yüzde 82, ikinci doz aşı oranı yüzde 63,8. Tam doz aşısını 6 milyon 32 bin kişi yaptırdı.

İkinci dozunu yaptırmayan 11.3 milyon kişi var. İlk doz aşının koruyuculuğu yok. Aşının zaman kaybetmeden yapılması hayat kurtarır.

3 doz aşı olmuş vatandaşlarımızın aktif vakalardaki oranı yüzde 2.  Şu an aktif vakaların yüzde 90'a yakın bölümü aşı olmamış veya aşısı tamamlanmamış kişilerdir. 

Toplam 15 milyon inaktif aşı yaptıran vatandaşımız var. 6 milyon kişi hatırlatma dozunu daha yaptırabilmiş değil.

Eğer aşılanma bu düzeyde yapılmamış olsaydı, şu an vaka sayımız en az 4-5 kat, hastane yükümüz de bir o kadar artmış olacaktı.

-Kronik hastalığı olan 12 yaş üzeri kişilerin aşılanmasını önemsiyoruz.12 yaş üzeri, eğitim vb. gerekçelerle veli onayıyla bu aşıyı yaptırabilmenin önünü açtık.

3. DOZ AŞI
-3. doz aşı koruyuculuğu 6-7 kat artırdı, 3. doz aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor.

VAKA VE ÖLÜM SAYILARI NEDEN DÜŞMÜYOR
-(Aşılamaya rağmen vaka ve ölümlerin yüksek olmasıyla ilgili) Tam doz aşılama oranında henüz yeterli düzeye ulaşamadık. Tedbirleri ise eski ciddiyetle sürdürmüyoruz. Yerli aşımız Turkovac acil kullanım onayı alacak hale geldi.

Çözüm tam doz aşıdır. Aşılarımızı birlikte hızlı bir şekilde tamamlamak hepimizin yararınadır.

YERLİ AŞI
-Yerli aşımız TURKOVAC acil kullanım onayına başvuracak düzeye geldi. Bir tesiste üretimine başladığımız TURKOVAC aşımız bugün ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde ekim ayı içinde seri üretime geçeceğiz.

SAHTE AŞI KARTI İDDİALARI
-Bununla ilgili somut bir istismarın yapıldığı bilgisi bize gelmedi ama olursa da müeyyidenin güçlü olacağını ifade etmek isterim.''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.09.2021 19:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol