İŞTE EPİLASYONDA SON TEKNOLOJİ

İstemediğiniz tüylerinizden, son teknoloji ürünüyle ciltte lezyon oluşmadan kurtulmak mümkün.

12 Mart 2011 Cumartesi 15:56
İŞTE EPİLASYONDA SON TEKNOLOJİ

Tekli sistemlere oranla, her iki lazer tipinin bir arada uygulanabildiği sistem sayesinde, hem seans sayısı azalıyor, hem daha düşük dozda ve daha etkin tedavi imkanı sağlanıyor, ağrı hissi daha az oluyor hem de kılcal damarların diğer sistemlere oranla daha etkin tedavi edilmesi mümkün olabiliyor. Bunların dışında uygulama etkin dozlara daha düşük enerjilerle ulaşılmasından dolayı uygulama sırasında ve sonrasında ciltte yan etki oluşma olasılığı minimuma iniyor.
Mayasante Polikliniği hekimlerinden Dr. Serkan Öztürk, "Alexandrite ve nd:yag Lazer kombinasyonları ile yapılan uygulamalarda sonuçlar, son derece başarılıdır'' dedi.
Dr. Öztürk'ün verdiği bilgiye göre, Alexandrite Lazer, özellikle açık tenli ancak rengi koyu kıl yapısına sahip olan hastalarda çok başarılı sonuçlar veriyor. nd:yag Lazer ise ten rengi daha koyu olan hastalara uygulanıyor.
Alexandrite lazer, kılın rengine odaklı olurken nd:yag Lazer kıla siyah rengi veren melanini ve kıl kökünde kanlanmayı sağlayan kanda bulunan hemoglobini görüyor. Kombine sistemin bir arada bulunduğu cihazda hem renginden dolayı kılın kendisi hem de kıl kökündeki damar görülerek yakılma işlemi yapıldığından epilasyonda başarı oranı çok yüksek oluyor. Uygulama ile herhangi bir kılın atlanması mümkün olmuyor.
Tekli cihazlarla uygulanan lazer sistemleri ile kombine lazer karşılaştırıldığında, öne çıkan avantajlar şöyle sıralanıyor:
''Diğer tekniklerle yapılan uygulamalara oranla 2-3 seans azalıyor.
Dozajlama açısından kombine sistemde daha düşük dozda ve daha etkin tedavi imkanı sağlanıyor.
Uygulama sırasında ve sonrasında ağrı hissi diğer yöntemlere oranla daha az oluyor.
Kıl köklerinin yakılması dışında kılcal damarların da tedavi şansı doğuyor.
Diğer sistemlerde tüm vücut epilasyonu tek seans süresi 2 saati bulurken, kombine sistemde cihaz daha hızlı çalıştığından ve kılı kolay gördüğünden dolayı ortalama bir saatte bitiyor.
Türkiye'de sadece Diyarbakır'da özel bir merkezde uygulanan Alexandrite ve nd:yag Lazer kombinasyonlu sistem, Başkentte de birkaç merkezde yapılıyor.
FDI onaylı olan sistem, diğer yöntemlere oranla daha yüksek başarı ve hasta memnuniyeti sağlarken, seans başına uygulama fiyatları hastaya tekli sistemlerden daha fazla bir maliyet getirmiyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol