ISLAK MENDİL'DE ŞOK GERÇEK...

Daha temiz bir toplum ve yaşam hedefiyle araştırmalar yapan Hijyen Konseyi, ıslak mendil ile ilgili de şok bir gerçeği ortaya çıkardı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 01:07
ISLAK MENDİL'DE ŞOK GERÇEK...

Hijyen Konseyi, bazı restoranlardan toplanan ve kontrollerden geçirilen 22 ıslak mendilden 7'sinde, el silinemeyecek boyutta sakıncalı bakteriler tespit edildi. 

"Daha temiz bir toplum ve yaşam" hedefiyle araştırmalar gerçekleştiren Hijyen Konseyi, son olarak ıslak mendilleri mercek altına aldı.

Yapılan çalışmada bazı lokantalardan toplanan, üreticisi, markası yazmadığı için bilinmeyen 22 farklı restoran ıslak mendili, laboratuvarda kontrolden geçirildi.  İncelemeler sonucunda, ıslak mendillerin ikisinde "dışkı kaynaklı bakteri"lerden "enterobacter" ve "escherichia coli" tespit edildi. Mendillerden 5'inde ise "difteroid basil" bulundu.

Hijyen ve Sağlık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fuat Çetinkaya, tüketicileri restoranlarda kullandıkları ıslak mendiller konusunda uyararak, "Yapılan bu çalışmada, özellikle bağışıklık sistemi baskılanmış veya yeterli olmayan kişilerde enfeksiyona yol açabilecek bakterilerin tespit edilmiş olması anlamlıdır ve önemlidir" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.05.2016 10:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Belkis Aksoy Aydogdu 2016-05-26 14:14:14

Islak mendil her zaman kullanılabilen bir temizlik aracı değil bence sadece seyahat ederken taşıt içinde o an için geçici temizlik aracı
Bir yerde konaklandiginda eller yine sabunla yıkanmalıdır .