HER GÜN BİR ELMA YİYORSAN...

O besinlerin listesi açıklandı!

19 Şubat 2016 Cuma 23:06
HER GÜN BİR ELMA YİYORSAN...
Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı doğal beslenmeden geçiyor. Elma, badem, yoğurt ve portakal gibi gıdalar insanın ömrüne ömür katıyor. Bilim insanları, "Hangi yiyecekler yaşam süresini uzatır?" sorusuna cevap aradı. Çalışmaların ardından ömrü uzatan ve vücudu hastalıklara karşı koruyan besinlerin listesi açıklandı.


İşte Alzheimer, kalp, şeker gibi hastalıklara karşı koruyan ve insan ömrüne ömür katan mucize besinler:

BADEM:

Her gün, 6 tane badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 açısından zengin bir besin olan badem, damar tıkanıklığını önlüyor. Kalp sağlığını koruyor. 

TARÇIN:

Kan şekerini düzenliyor. Sinir sistemini rahatlatıyor. 

PATATES:

Antioksidanlar yönünden çok zengin. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor.

SARDALYA:

Omega 3 yönünden zengin olan sardalya, kalsiyum deposudur. Hafızayı güçlendirir. Şekeri dengeler. Kolesterolü düşürür.

KABAK ÇEKİRDEĞİ:


Balkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir. Kabak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur. 

YOĞURT:


Kemikleri güçlendirir. Yaşlılık belirtilerini en aza indirir. Menopoz dönemini geciktirir. 

PORTAKAL:


C vitamini deposudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

ANANAS:


Sindirim proteinlerini üreten, özellikle balık ve ette bulunan 'bromelain' adında bir enzim içerir. Bu enzim kan pıhtılaşmasını dengeler, mideyi ve kalbi korur.

ÇAY:


Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskini düşürüyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyor.

AVOKADO:


Yağları çok yararlıdır (zeytinyağı kadar iyidir) ve diğer yandan kalp için iyi bir kozdur. Çok iyi bir antioksidandır. 

LİMON:


Vitaminler ve flavonoid'lerle kan damarlarını güçlendirir. Kan dolaşımı yoluyla organlarımıza, hücrelerimize güç verir. Kan basıncını düşürür. Üstelik kanserden korunmada da önemli bir yeri vardır. 

ZENCEFİL:


Sindirime yardımcı olur ve mide bulantısıyla savaşır, hamile kadınları sakinleştirir. Kanı sıvılaştırır, beyin rahatsızlıklarına yol açan pıhtılaşmadan korur.

KARABİBER:


Pankreas ve mide dostudur. Nezle ve ateşle savaşır. 

HARDAL:


İdrar söktürücü, bağırsakları yumuşatıcı ve uyarıcı etkisi vardır. 

ZERDAÇAL:

Antiaging baharatlarının yıldızıdır. Grip ve nezlede virüslerin yayılmasını engeller. Kolesterol oranını düşürür. Bazı kanserlerin (özellikle bağırsak ve prostat) gelişmesini engeller. Karındaki şişliğin giderilmesine yardımcı olur. Menopoza bağlı semptonların azalmasına yardımcı olur.

SU İÇİN , HAREKET EDİN


Uzmanlar, sağlıklı yaşam için günde 2.5 litre su içilmesi ve düzenli egzersiz yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca tuzdan uzak durulması öneriliyor.

ELMA:


Her gün bir elma tüketmek, yaşlanma karşıtı bir etki yapar. Kandaki şeker oranını düzenler ve diyabetin hızlandırdığı erken yaşlanmayı engeller. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Eklem ve romatizma ağrılarını keser.

GENÇLİK İKSİRİ ZEYTİNYAĞI:


Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Yaşlanma etkilerini en aza indiriyor. Sindirim sistemini düzenliyor. Cildi güzelleştiriyor. Kalp sağlığını koruyor. 1 çorba kaşığı zeytinyağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorbadan fazla tüketmemeye dikkat edin.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.02.2016 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
halil sever 2016-02-20 09:38:13

Diz arıları ve ayak arıları ayrıca ayak bileklerinin diz tabuhuna kadar benekler benekler morarmalar var ve ayak altlarından diz tobukları nasıl kadar olan bölgede ateşgibi yanmalar var çok doktora gittim kan talihli potoloji otrosyon girdim hiç bir sonuç yok bunuda bana yardımcı olursanız memnun olurum saygılarımla halil sever cep tl 05358535913 kdz ereğli