Helal Meyve Suyunun İçinden Tam 19 Tane...

Sosyal medyada "Gıda Dedektifi" adıyla bilinen ve gıdaları denetleyen hesap, dikkat çeken bir incelemede bulundu.

19 Kasım 2020 Perşembe 14:27
Helal Meyve Suyunun İçinden Tam 19 Tane...

Sosyal medyada "Gıda Dedektifi" adıyla bilinen ve gıdaları denetleyen hesap, Meysu gıdaya ait meyve suyuna dikkat çeken bir incelemede bulundu.

MeySu adlı meyve suyunu inceleyen hesap, söz konusu 330 ml.'lik tek kutunun içerisinde 19 küp şeker olduğunu aktardı. Bu miktar yaklaşık 38.6 gram şekere eş değer.

Meysu Kayısı Nektarı ürünü sofra şekerinin yanında glikoz-fruktoz şurubu da içeriyor. Ayrıca incelemede ürünün, "Helal" sertifikalı bir ürün olduğu da belirtildi.

Gıda Dedektifi'nin sayfasında ürünün "Helal" sertifikası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Bu ürün aynı zamanda ülkenin en bilinen Helal sertifika kuruluşlarından olan Gimdes tarafından Helal Sertifikası almış bir üründür. Yani az önce bahsettiğimiz 19 tane küp şeker içeren bu kayısı nektarının ambalajında “Helal“ yazmaktadır. 1,5 kg. kayısıda ancak bulunan bir şeker yükünü bir teneke kutuya sığdırıp içine de mısır şurubu konmuş bu ürüne Helal demek; toplumun genel kanaatleri göz önüne alındığında maalesef “sağlıklı” algısı oluşturmaya gidiyor. İnsanlar bu ibareye güvenerek bunu alıyor, tüketiyor ve siz bu vebal altına giriyorsunuz. Ürünlerin ambalajlarına değil, markalarına değil, sertifikalarına değil; içeriğine ve besin değerleri tablolarına bakmalısınız. #NeYediğiniziBilin"

"MEYVE SUYUNDA 19 TANE..."

"Gıda Dedektifi" sayfanın kurucusu Musa Özsoy da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1-2 değil, 6-7 değil, 12-13 değil! Bir kutuda 19 tane küp şeker bulunan bu ürün Helal sertifikalı bir meyve nektarı! Toplumdaki genel algı helal sertifikalı ürünlerin nispeten daha sağlıklı olduğu yönünde. Bu algıya kanmayın. Etikete bakmadan ürün almayın. #NeİçtiğiniziBilin" diye yazdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2020 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol