HAVUÇ VE LİMONU BÖYLE TÜKETİRSENİZ...

“Havuç suyu, limon, keten tohumu ve zeytinyağı ile karıştırıldığında...

26 Ocak 2016 Salı 00:35
HAVUÇ VE LİMONU BÖYLE TÜKETİRSENİZ...

 Herkesin küçüklükten beri havucu sevdiğini söyleyen Dr. Gönül Ateşsaçan, "İçerisinde bol vitamin ve besin maddesi bulunmaktadır. Havuç suyu çok yararlıdır. Tedavi edici özelikleri çoktur ve diğer sebzelerin suyu ile olan uyumu açısından da büyük bir sağlık kazandırır insana. Metabolizma hızı yüksek olanlar düşük olanlara göre gün boyu daha fazla kalori yakar ve bu özellikle kilo verme döneminde önem kazanır. Metabolizmayı hızlandıran besinler ile gün içinde dinlenir halde yaktığınız kalori miktarını arttırarak kilo vermek için avantaj sağlayabilirsiniz diye konuştu.

Dr. Gönül Ateşsaçan, son olarak metabolizma hızlandırıcı havuç suyu detoksunun tarifini vererek gün içerisinde 1 kere aç karına içilmesi önerisinde bulundu.

TARİFİ: 2 adet büyük havuç (temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış) 2 adet limon, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tutam rezene atın. Havuç ve limonları meyve sıkacağından geçirin. Yağı ve keten tohumunu ekleyerek hemen için.

Bu meyve suyunu aç karnına içmek, tembel sindirim sisteminizi hızlandırır.

Karışımda bulunan keten tohumu alfa-linoleik asitten zengindir, bu yağ asidi vücut için elzemdir ve detoks etkisi yapar.

Aç karnına tüketilen sızma zeytinyağı da kayganlaştırıcı özelliği ile bağırsak hareketlerini arttırır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.01.2016 13:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol