Günde 1 Limon Yemek...

Bir günde ne kadar limon tüketmeliyiz, Limon çok yenirse ne olur, Limon yemenin faydaları nelerdir? Limonlu su içersek ne gibi bir faydasını görürüz. İşte Limon'un hiç bilmediğiniz 12 kullanım alanı ve eşsiz faydaları...

13 Ocak 2021 Çarşamba 07:27
Günde 1 Limon Yemek...

Limon sadece limonata yapmak için veya salataları çeşnilendirmek için kullanılmıyor. Ve sadece sağlığımıza faydalarından ibaret değil.

Limon gerçekten eşsiz bir nimet zaten o yüzden artık milyonlarca insan limon sağlımıza etkilerini merak ediyor, Limon yemenin zararlarını, Limon yemenin faydalarını, Limon yenerek zayıflayıp, zayıflanamayacağını, kabuklu limon yemenin ne gibi etkileri olduğunu hatta tuzlu limon yemenin faydalımı yoksa zararlı mı olup olmadığını araştırıyor.

İşte günde birtane limon yemenin faydaları

Kıyafetlerdeki ter lekelerine limon suyu sürüp yarım saat bekletin ve yıkayın. Ter lekeleri yok olacaktır.

Limondaki asit koltukaltında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.

Paslanan bıçakları limon suyunda bekletirseniz pastan arındırabilirsiniz.

Su lekesi olan banyo eşyalarını limon ile temizleyebilirsiniz.

3-4 limonun kabuğunu 4-5 bardak suyla kaynatın. Soğuyunca saç diplerine masaj yapın. 10 dakika bırakıp durulayın. Haftada 1 uygulayın. Kepek sorununa inanılmaz etkili bir yöntemdir.

Elinize sinen yemek kokularını elinize limon sürerek yok edebilirsiniz.

Limon suyunu saçınıza sürüp 20 dakika güneşte oturursanız saçlarınızın rengi açılır.

C vitamini içeren limon cilde de iyi gelir. Limonu cildinize veya ellerinize sürerek daha parlak ve beyaz bir cilt elde edebilirsiniz.

Dilimlediğiniz elmaları veya patatesleri limon suyu damlatılmış su içerisinde bekletirseniz kararmalarını önleyebilirsiniz.

Limonlu suyu mikrodalgada 10 dakika ısıtırsanız bir süre sonra bekletip kolaylıkla içerisindeki lekeleri silebilirsiniz.

3 limon, 1 kaşık vanilya ve suyu tencerede su kalmayana kadar kaynatın. Evdeki havayı temizleyecektir.

Böcek ısırıklarına limon suyu sürerseniz kaşıntıyı ve kızarıklığı alacaktır.

Günde Bir Limon...

C vitamininin bağışıklık sitemi, kalp damar sağlığı ve hastalıklardan daha çabuk kurtulmak için ne kadar önemli bir vitamin olduğunu hepimiz biliyoruz. Limonun diğer faydalarını bir kenara bıraksak bile, kabuğu soyulmuş bir adet limon yemek, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor.

Tabii bütün bir limonu olduğu gibi yemek bazılarımız için ekşi tadı nedeniyle imkansız olabilir; ancak limonu su ile karıştırarak, çayınıza ekleyerek, salatalarınızda kullanarak tüketebilirsiniz.

Limon sadece gıda olarak tüketildiğinde değil, saç ve cilt bakımında veya ağız sağlığını korumak için önerilen çeşitli bitkisel reçetelerde kullanıldığında da oldukça faydalıdır.

Limonun bir başka önemli özelliği ise bağırsakları, böbrekleri ve karaciğeri temizleyen etkisiyle vücudu serbest radikallere karşı koruması ve buna bağlı olarak görülen pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürmesidir.

Bir Bakışta Limonun Faydaları:

Vücut sıvılarının pH değerini dengeler.
C vitamini bakımından zengindir.
Karaciğeri temizler.
Bağırsakları temizler.
Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur.
Serbest radikallere karşı koruma sağlar.
Beyin sağlığını korur.
Anti bakteriyeldir.
Antioksidandır.
Yüksek tansiyona iyi gelir.
Kansere karşı koruyan bileşenler içerir.
Göz sağlığını korur.
Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir.
Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur.
Gribe karşı vücudu güçlendirir.
Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler.
Cilde parlaklık verir.
Kaşıntıya iyi gelir.
Kepeği azaltmak için kullanılabilir.
Sindirime yardımcı olur.

GELELİM LİMONLU SU KONUSUNA...

Limon C vitamini açısından çok zengin ayrıca tam bir antioksidan kaynağı olan bir besindir. İçeriğinde C vitaminine ek olarak, B vitamini, fosfor, protein, karbonhidrat gibi birçok zengin bileşen bulunur. Faydalarının yanı sıra kilo vermeye de son derece faydalı olan limonu 15 gün boyunca her sabah 1 bardak suyla karıştırarak içerseniz ne olur?
Limon içeriğinde bulunan C vitamini , fosfor, protein ve karbonhidrat gibi pek çok faydalı bileşen bulunan bir besindir. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki fazla kiloların atılmasına yardımcı olur ve vücuttaki yağ tutulumunu azaltır. Genel itibariyle kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği limonlu suyun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Birde 15 gün düzenli olarak her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir. 

Limonlu suyun faydaları

-Boğaz ağrısı, faranjit gibi üst solunum yolu hastalıklarının oluşumunu engeller.
-Soğuk algınlığı, grip ve influenza gibi hastalıklara yakalanan kişilerde kolayca iyileşmeyi sağlar.
-Kilo alımını azaltmayı destekler. Diğer şekerli ve kalorili içeceklere alternatif olarak tüketeceğiniz limonlu su daha az kalori alımını sağlar. Bu noktada özellikle şeker hastaları ve diyet yapanlar sıklıkla tercih eder.
-Limonlu suyun bilinen en temel faydalarından birisi de böbrek taşına iyi gelmesi ve onu önlemesidir. Limonlu su böbrek taşlarını vücuttan çok fazla rahatsızlık vermeden atılmasına yardımcı olurken oluşabilecek ağrıları da engeller. Ayrıca limonlu su içmek vücuda yeniden su kazandırır ve böbrek taşı oluşum riskini azaltır.
-Günlük hayatta bol bol su içmek cildin temiz kalmasını sağlayarak toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Birde suya limon eklendiğinde içeriğindeki C vitamini ile cildi lekelerden uzak tutarak kırışıkları azaltmaya yardımcı olur.
Limonlu su vücutta bulunan ürik asidi eritmeye yardımcı olur. Böylece düzenli tüketildiğinde romatizma gibi hastalıklarının önlenmesine veya vücutta var ise tedavi edilmesine yardımcı olur.

-Her gün düzenli olarak içilen limonlu su karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirir ve kandaki oksijen durumunu düzenler.
-Limon içeriğindeki hidroklorik asit sayesinde sindirimi kolaylaştırır. düzenli olarak içilen 1 bardak limonlu su sindirimi düzenleyerek gut hastalığını da azaltır. Bağırsaklarda meydana gelen ishal vb. sorunlara da iyi gelen limon kadınlarda regl dönemlerinde oluşan sancıları da kesmeye yardımcı olur.
-Limonlu su, yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bir besindir. Ayrıca içerisindeki önemli vitamin ve mineraller sayesinde vücuttaki enerji seviyesini artırmada yardımcı olur.
-Genellikle ağzın içinde oluşan ve aft denilen yaralara da limonlu su iyi gelir. Ağzı limonlu su ile çalkalamak aftın iyileşmesine yardımcı olur.
-Limonlu su diş eti rahatsızlıklarını da çözer. Şişmiş diş etlerinin inmesine ve ağrının azalmasına yardımcı olur.
-Limonlu suyun en önemli faydalarından biri şüphesiz stresten ve depresyondan kurtulmayı sağlamaktır. Buna ek olarak tansiyonu düşürmede bilinen en etkili besinlerden biridir.
-Limonlu su vücutta oluşan iltihaplanmalara iyi gelerek bunların verdiği acıyı azaltır. Ayrıc tahriş oluşumunu da engeller.
-Özellikle sabah yeni uyanıldığında veya kahvaltı öncesi içilen bir bardak limonlu su enerji vererek günün daha keyifli ve sağlıklı geçmesini sağlar. Gün içinde de tekrarlandığı takdirde enerjiyi yenilemede etkindir.
-Limon suyu tüketilen kafein miktarını azaltmak için birebirdir. Sabahları ilk iş kahve içmeden güne başlayamayan kişiler kahve yerine bir bardak limonlu su içebilir. Bu şekilde güne başladıklarında hem daha sağlıklı hem de çok daha zinde hissederler.

Limonlu su hangi durumlarda kullanılır?

-Mide rahatsızlıklarında
-Yemek fazla kaçırıldığında
-Asitli veya şekerli içecek tüketilmek istenmediğinde
-Kilo vermeye yardımcı olduğu için, diyet yapıldığında
-Kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerinde
-Bağışıklık sistemini güçlendirmede
-Hastalıklardan korunmada

Limonlu su ne zaman içilmelidir?

Düzenli tüketilmesi ve sağlıklı olması adına özellikle sabahları aç karnına içilmesi gereken bir içecek olsa da aslında günün her saati içilebilir. İçeriğinde bulunan su ve limonun dozu aşılmadığı takdirde sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Bu sebeple her zaman her şekilde tüketilebilir. Hatta bazı durumlarda fazla tüketilmesinin de çok faydası vardır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol