GRİPLE SAVAŞAN 5 BESİN...

Gökyüzü grileşti. Kış geliyor... Ama hastalanmaktan korkmayın. Bu besinler kış hastalıklarına karşı sizi koruyacak.

19 Eylül 2015 Cumartesi 13:07
GRİPLE SAVAŞAN 5 BESİN...

 1-Sarımsak: Sarımsağın, antibakteriyel ve mantar önleyici olduğu ve virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı. Biber, acı hardal ve turp gibi diğer baharatlı gıdalarla birleştirdiğinizde mukus üzerinde savaşır.

2-Shiitake mantarı: Şitake mantarı, grip virüsüne karşı bağışıklı artıran AHCC (Aktif Hektoz İlişkili Bileşik) içerir. Etli bir yapısı olan bu mantarı lezzetli bir sosla, çorbayla ve kızartmalarla tüketebilirsiniz.

3- Somon, Sardalya ve uskumru: Doğal ortamından tutulan bu balıklar mükemmel bir D Vitamini ve omega-3 yağı kaynağıdır.Bu yağlı balıklar bakteri ve virüslere karşı sizi korurlar. Limon suyu ile deneyin!

4-Tatlı patates: Tatlı patates zengin bir A vitaminini dönüştüren, solunum sistemindeki enfeksiyonlarla savaşan beta karoten, açısından zengindir. Kabuğu ile fırınlandığında çok güzel bir tadı vardır.

5-Greyfurt: 1 orta boy greyfurtta 48 mg C vitamini vardır. Bu acı meyve kış hastalıklarına karşı güçlü bir antioksidandır. Düşük şekerli, yüksek lifli bir kahvaltı seçeneğidir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.09.2015 13:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol