GÖBEKLER ARTIK BU SİSTEMLE ERİYECEK

Vücutta daha çok göbek, bel ve basen gibi bölgede biriken yağlar, 360 derecelik alana ''ışık topları'' yayabilen sistem sayesinde, genel anestezi olmadan yok edilebiliyor.

06 Mart 2011 Pazar 15:51
GÖBEKLER ARTIK BU SİSTEMLE ERİYECEK

Japon bilim adamlarınca geliştirilen ve Türkiye'ye de uygulanmaya başlanan sistemle ilgili bilgi veren Tanit Estetik Merkezi'nden Op. Dr. Ümit Yaşar Çelemli, ''Plazmalipo'' denilen uygulamada, inceltilmek istenen bölgeye verilen lazer ışınlarının, 360 derelik bir açıda yoğun bir yağ dokusunu çok kısa sürede eritebildiğini anlattı.
Bu işlemin hasta genel anestezi altında uyutulmadan, sadece yağ dokusunun eritileceği bölgeye lokal anestezi uygulanarak yapılabildiğini bildiren Çelemli, yeni sistem sayesinde şimdiye kadar yapılamayan, cildin içeriden dışarıya doğru kuvvetli bir şekilde uyarılmasının sağlanabildiğini kaydetti.
Yüzeysel uygulama sonrasında özellikle kol, gıdı ya da çene gibi cerrahi çözümlerin zor olduğu bölgelerde ileri derecede sıkılaşma ve gerilme meydana geldiğini ifade eden Çelemli, ''Bu sayede sadece bölgesel incelmede değil, aynı zamanda ameliyatsız cilt germe uygulamalarında da hızlı, güvenli ve etkili sonuçlara ulaşılabiliyor'' diye konuştu.
Opr. Dr. Çelemli, plazma enerjisi 360 derecelik bir etki alanına sahip olduğu için her bir uygulamada çok daha fazla yağ dokusunun eritilebildiğini, böylece kısa süreli seanslarda maksimum verim alınabildiğini söyledi.
Çelemli, ''Klasik liposuction ile 140 dakika süren bir uygulama, bu sistemle sadece 20 dakika sürüyor. Bu, hastaya daha az maliyet ve minimal travma olarak geri dönüyor'' diye konuştu.
Sistemin göbek, bel çevresi, sırt, basen, diz içi, ayak bileği, kol ve gıdı gibi bölgelerde olumlu sonuçlar verdiğini bildiren Çelemli, ''Ayrıca özellikle erkeklerde görülen jinekomasti (göğüs büyümesi ) vakalarında da sonuçlar son derece yüz güldürücü'' bilgisini aktardı.
Çelemli, zayıflama, bölgesel incelme ve gevşemiş cilt yapısının toparlanması amacıyla kavitasyon, radyofrekans, ThermoC, İntracel gibi diğer yöntemlerle de kombine edilebileceğini belirtti.
Hastaların uygulama sonrası normal yaşamlarına devam edebildiklerini, bazı durumlarda 1-2 gün çok hafif bir bandaj kullanılmasını önerdiklerini ifade eden Çelemli, ileri derece kalp, böbrek ve akciğer hastalığı olanlarla hamilelere bu uygulamanın önerilmediğini bildirdi.
Çelemli, Plazmaliponun, diyet ve egzersize rağmen aşırı yağlanma ve yağ birikimi, yüz, kol ya da vücudunda cilt gevşeme ve sarkma sorunu olan 18 yaş üzerindeki kadın ve erkeklerde uygulanabileceğini kaydetti.


GIDI VE DİZ İÇİ UYGULAMALARI ÇOK KOLAY VE SONUÇLARI HIZLI
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran da, bu sistemin aspirasyonla (yağ dışarıya çekilerek) ya da aspirasyonsuz (yağ dışarı çekilmeden) uygulanabildiğini bildirdi.
Sistemin geniş bölgelerde aspirasyonla kullanımını tercih ettiklerini ifade eden Baran, ''Bu sayede tedaviden daha hızlı sonuç alabiliyoruz. Aspirasyonsuz uygulamalarda ise tedaviden 1 hafta sonra, yağların lenf bezleri yoluyla atılımı hızlandıracak destek tedaviye girmelerini öneriyoruz'' diye konuştu.
Aspirasyonsuz uygulamalarda, vücudun eritilen yağları karaciğer üzerinden metabolize ederek doğal yollardan attığını anlatan Baran, şu bilgileri aktardı:
''Bu süreç daha yavaştır ve 10'ncu günden itibaren sonuçlar görülmeye başlar. Genel olarak nihai sonuç 1 ayda alınır. Aspirasyon yapıldığında tek seans uygulanır. Aspirasyonsuz uygulandığında bir veya birkaç seans gerekebilir.
Sistemin gıdı, diz içi, göğüs yağlanmaları, üst kollar gibi dar bölgelerde rahat ve sorunsuz kullanımı, uygulayıcı ve hasta için önemli bir avantajdır. Gıdı ve diz içindeki uygulamalar çok kolaydır ve sonuçları da hızlı alınır. Üst kollarda ise incelme dışında cildin gerginleştirilmesi için de kullanılabilir.''
Karın, bel çevresi, bacak gibi geniş bölgelerde Plazmalipo tedavisinin aspirasyonla birlikte gerçekleştirilmesinin büyük bir avantaj olduğuna işaret eden Baran, ''Bu sayede, eritilen yağ travma yaratmadan vücut dışına alırken, aynı anda ısının etkisiyle cildin gerilmesi de sağlanır'' dedi.
Plazmalipo yönteminin bazı plastik cerrahi uygulamalar ile kombine şekilde de kullanılabildiğini anlatan Baran, hastanın ihtiyaç durumuna göre, örneğin karın ve göğüs ameliyatları ile birlikte ya da klasik liposuction sonrası bazı düzeltmeler için de uygulanabileceğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol