EN İYİ 8 ANTİOKSİDAN YİYECEK...

Antioksidan yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, tansiyon ve daha pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda stresle başa çıkmamızı da sağlıyor.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 00:36
EN İYİ 8 ANTİOKSİDAN YİYECEK...

Antioksidan yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, tansiyon ve daha pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda stresle başa çıkmamızı da sağlıyor. İşte, birçok faydası bulunan antioksidan zengini 8 besin...

BÖĞÜRTLEN:
Böğürtlen lif, mineral, vitamin ve iyileştirici antioksidan içerir. Böğürtlen ve mor meyvelerin içinde bulunan antioksidanlar, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Ellagic asit içerir, bu madde kanserojenlerle savaşma özelliğine sahip bir maddedir.

DOMATES:
Domates etkili bir antioksidan olup likopen, karoten ve beta-karoten içerir. Bu maddeler kataraktı ve insan vücudunda oluşan deri hastalıklarını önler.

BROKOLİ:
Brokoli östrojen seviyesini aşağı çeken güçlü antioksidan içerir. Bu nedenle rahim ve meme kanserini önleyici etki sağlar.

SARMISAK:
Sarımsağın kötü kokusunun sebebi olan sülfür bileşeni güçlü bir antioksidandır. Sarımsak kalp sağlığını korur, kolesterol seviyesini dengede tutar, yüksek tansiyonu düşürür ve birçok hastalığa karşı mücadele eder.

ISPANAK:
Mükemmel bir magnezyum kaynağı olan antioksidan deposu ıspanak; osteoporoz, kalp hastalıkları, kolon kanseri, artirit gibi pek çok kronik hastalıktan da koruyucudur. 

KARA ÜZÜM:
Kalp sağlığını destekler, kandaki pıhtılaşmayı azaltır, kan damarlarının açık ve esnek olmasını sağlar.

HAVUÇ:
Havuç, içerdiği karoten ile etkili bir antioksidandır. Pişmiş havuç, çiğ havuca göre daha çok antioksidan içerir. Lalp hastalıklarına, mide problemlerine ve romatizmaya karşı koruyucu özelliktedir.

SOYA FASULYESİ:
En etkili antioksidanlardan bir tanesi de soya fasulyesidir. Kolesterolü düşürür, kanseri önlemeye yardımcı olur, kemik erimesine karşı mücadele eder ve menopozun etkilerini azaltır.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2016 11:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol