EGE-KOOP'A ORTAK HAREKET ETME ÖNERİSİ...

EGE-KOOP Proje Merkezi tarafından hazırlanan ve Genel Başkan Hüseyin Aslan tarafından kamuoyuyla paylaşılan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ne destek çığ gibi artıyor.

01 Mayıs 2012 Salı 09:55
EGE-KOOP'A ORTAK HAREKET ETME ÖNERİSİ...

İş dünyası ve STK’ların önde gelen temsilcilerinin ilk günden itibaren sahip çıktığı projeye İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da tam destek verdi.  Sağlık Müdürü Özkan, “ Proje bizi de heyecanlandırdı, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” derken İESOB Başkanı Mutlu da, “ Ortak hareket edelim. Tüm odalarımızla bu muhteşem projenin arkasındayız.” dedi.

Gerçekleşmesi halinde İzmir’i dünyanın sağlık merkezi haline getirecek olan EGE-KOOP’un mega projesi İzmir Sağlık Serbest Bölgesi, tüm kesimlerden destek görmeye devam ediyor.  Proje için gerekli olan Bakanlar Kurulu kararının bir an önce elde edilmesi yönünde ilgili kurulların oluşturulmasına çalışan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti.

DR. ÖZKAN:  TÜM İMKANLARIMIZLA YANINIZDAYIZ
İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan ile bir araya gelerek, projenin ayrıntılarını paylaşan ve bu konuda kapsamlı bir dosya sunan Aslan, “ Sağlık temalı EXPO 2020 adaylığımız kadar önemli olan bu projeyi İzmir’e kazandırmak zorundayız. Özellikle Bakanlık nezdinde bu yöndeki kararlılığımızı vurgulamanız büyük yarar sağlayacaktır.” dedi. Projenin gündeme gelmesi ile kendilerinin de büyük bir heyecan yaşadıklarını belirten Dr. Özkan da, “ Sağlık çalışanları olarak böyle bir projenin İzmir’de gerçekleştirilmesini canı gönülden istiyoruz.  En az projenin hazırlayıcısı EGE-KOOP kadar heyecan duyduk. Bu yönde elimizden gelen her çalışmayı yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
İESOB BAŞKANI MUTLU: BİZ DE VARIZ.. ORTAK HAREKET EDELİM
EGE-KOOP Genel Başkanı’nın bir sonraki durağı ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu. Başkan Zekeriya Mutlu ile makamında bir araya gelen Aslan, Mutlu’nun ortak çalışma önerisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İESOB Başkanı Mutlu, “ İzmir için verdiğiniz mücadele, yaptığınız çalışmaları dikkatle takip ediyorum. İzmir’in vizyon projelere ihtiyacı var. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi de, binlerce işsizimize iş, kentimize dev yatırım fırsatları doğuracak sözde değil özde mega projedir.  Esnaf Birliği olarak bu süreçte aktif şekilde görev almak, ortak hareket etmekden memnuniyet duyarız. Oluşturulacak kurulda da uygun görülürse seve seve görev alırız. İzmir’imizin değerli markası EGE-KOOP’u böyle bir vizyona sahip olmasından dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu. 
ASLAN: ACELE ETMEMİZ GEREKİYOR
Başkan Aslan, tüm İzmir’in sahiplendiği proje için acele edilmesi gerektiğini yineleyerek, “ İstanbul, Samsun, Diyarbakır ve Antalya da bu konuda işi sıkı tutuyor. Kaldı ki onların bu yönde gerekli başvuruları yapma aşamasına gelmiş olduklarını öğrendik. Ayrıca önümüzdeki günlerde adaylardan Diyarbakır’da Uluslararası Sağlık Kongresi düzenlenecek ve oturumlardan birinde de bu konu ele alınacak. Kongreye ben de konuşmacı olarak davet edildim. Dolayısıyla İzmirliler olarak acele edip ilgili kurulu oluşturmalı ve bir an önce başvurumuzu yapmalıyız. Haziran ayına kadar bu iş tamamlanmalı.” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol