Dünya Domuzdan Kalp Naklini Türkiye Cübbeli'nin Sözlerini Konuştu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) doktorların son bir çaba ile hayatta kalma mücadelesi veren bir hastaya naklettiği domuz kalbi çalıştı ve ameliyattan üç gün sonra hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı. Türkiye ise Cübbeli Ahmet'in yorumunu konuştu.

11 Ocak 2022 Salı 20:37
Dünya Domuzdan Kalp Naklini Türkiye Cübbeli'nin Sözlerini Konuştu!

Ameliyatın gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmek için henüz çok erken olsa da, bu durum hayat kurtaran nakillerde hayvan organlarının kullanılması konusunda on yıllardır devam eden araştırmalarda bir ilki işaret ediyor.

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi doktorları, yapılan bu ameliyat ile genetiği değiştirilmiş hayvandan alınan bir kalbin, insan vücudunda hemen reddedilmediğinin görüldüğünü söylüyor.

57 yaşındaki David Bennett adındaki hastanın oğlu, AP'ye yaptığı açıklamada, babasının bu ameliyatın başarılı olup olmayacağından emin olmadığını, ancak ölmekte olduğu için başka şansı da olmadığını söyledi.

Hastane operasyonun başarılı geçtiğini ve herhangi olumsuz bir durumun olmadığına vurgu yaparken, geçen yılda yine domuzdan böbrek başarıyla nakledilmişti.

CÜBBELİ AHMET: DOMUZ NAKLİ CAİZ DEĞİLDİR AMA...

Öte yandan Türkiye'de ise konu üzerine konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, 'Eğer başka bir alternatif varsa ve kullanılmıyorsa caiz değildir' dedi.
 
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ABD'de ölümcül rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakledilmesiye sağlığına kavuşması olayına tepki gösterdi. Cübbeli Ahmet Hoca, "Domuz pisliğin ta kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir” görüşünü savundu. 

Cübbeli Ahmet, “Eğer başka bir alternatif varsa ve kullanılmıyorsa caiz değildir. Başka alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir” diye konuştu.
Bu olayda adı geçen kişinin başka alternatifi olmadan organı kabul etmesi istisnadır diyen Ünlü, “Bu durum hayat memat meselesidir. Estetik kaygı olmadığı için kabul edilebilir” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2022 20:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol