Domatesi Buzdolabına Koymayın Çünkü...

Buzdolabına yiyecekleri koyma amacımız onların bozulmasını önlemektir ancak bazı sebzeler var ki buzdolabına girince kendilerini bozuluyorlar! İşte buzdolabına girdiğinde erkenden çürüyen o besinler...

09 Ocak 2019 Çarşamba 00:25

1. Sarımsak
Buzdolabında bekleyen sarımsak aromasını kaybeder ve hızlı bir şekilde çürümeye başlar. Üstelik bu aşamada kokusunu tüm dolap içine salabilir. Sarımsağı saklamanın en uygun olduğu yer kapalı, ışık almayan kuru alanlardır.

2. Elma
Buzdolabında saklanan elmalar tazeliğini yitirir ve yumuşamaya başlar. Elmaların taze ve sert kalması için buzdolabına koymamalısınız.

3. Kesilmemiş karpuz
Kesilmemiş karpuzu buzdolabında sakladığınızda vitamin kaybına uğrayacaktır, eğer karpuz içinde bulunan antioksidanların kaybolmasını istemiyorsanız kesmeden önce buzdolabına koymamalısınız.

4. Domates
Domatesleri hemen hemen hepimiz buzdolabında saklarız ve bilmeden aldığımız tazecik ürünlerin erkenden yumuşamasına neden oluruz. Domateslerin özel dokusunu kaybetmemesi için buzdolabında saklamak yerine mutfakta kuru ve ışık almayan alanlarda muhafaza edebilirsiniz.

5. Acı sos
Buzdolabında sakladığınız acı sos, hem kıvamını hem de aromasını kaybeder.

6. Fesleğen
Fesleğenler buzdolabında saklanırsa direk ölür. Fesleğenleri taze tutmak için ya su içinde ya da dışarıda saklamalısınız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.01.2019 00:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol