DAHA KOLAY UYANMAK İÇİN 6 ÖNERİ

İşte sabahları yataktan daha ince, daha mutlu ve daha enerjik kalkmanın 6 basit yolu...

04 Eylül 2013 Çarşamba 17:15
DAHA KOLAY UYANMAK İÇİN 6 ÖNERİ

 Sabah kalktığınızda bir önceki günden zayıf olduğunuz fikri kulağınıza hoş geliyor, değil mi? Bunun imkansız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Gelin, imkansızı gerçeğe dönüştürelim. Küçük sırlarımızı paylaşalım. 

Sevgili Pudra.com okuyucuları! Sabahları yataktan daha ince, daha mutlu ve daha enerjik kalkmanın basit yollarını açıklıyoruz. Mutlaka denemelisiniz! 

Günlük lif ihtiyacınızı karşılayın

Sindirim sorununu önlemek ve şişkinliği engellemek için bol miktarda lifli gıda tüketmeniz gerekiyor. Günlük lif ihtiyacınızı meyve, sebze ve tam tahıllı gıdalarla giderebilirsiniz. Bol lif tüketmek, sabahları daha zayıf kalkmanın en başta gelen yollarından biri. 

Bol su için

Günde 8-10 bardak su içmek, vücudunuzun hidrasyonunu sağlamak için önemli. Su içmek, vücudun şişkinliğini de elimine etmeyi sağlar. Vücudunuz susuz kaldığında, uyanınca susuzluğu giderme amacıyla çok fazla su içersiniz; bu da şiş hissetmenize yol açar. Gün boyu su içmeyi ihmal etmeyin.

Dans edin

Dans etmek, egzersiz yapıyormuş gibi hissetmeden kalori yakmanın en güzel yolu. Sevdiğiniz, sizi motive eden şarkıları açıp gecede birkaç saat dans ederek sabah daha ince kalkabilirsiniz. Üstelik bu dans seanslarına çocuklarınızı da dahil ederek, bunu büyük bir eğlenceye dönüştürebilirsiniz. 

Sodyum tüketim miktarını düşürün

Beslenmenizde bol miktarda tu olduğu için kendinizi şiş hissediyor olabilir misiniz? Büyük ihtimalle, evet! Fazla tuz, vücudun su toplamasına ve sonuç olarak bedenin şişmesine yol açar. Sofrada tuz kullanımını kısıtlayarak ve satın aldığınız hazır gıdaların etiketlerindeki sodyum miktarına dikkat ederek incelebilirsiniz. Günde 1500 mg ve altında sodyum tüketmeniz gerekir. Bu rakamın altına inerseniz, sabahları daha ince bir bedenle uyandığınızı hissedeceksiniz. 

Gece atıştırmalarını bitirin

Gece geç saatte, tam da film izlerken atıştırmadan oturmak size çok zor gelebilir, çünkü gece genelde en çok yemeye meyilli olduğumuz saatlerdir. Ama akşam yemeğinde protein ve bir parça meyve şeklinde hafif bir atıştırmalıkla karbonhidratı dengeli tüketirseniz, gece saatlerinde çılgınca atıştırma ihtiyacından kurtulursunuz. Genelde gece atıştırma işini can sıkıntısından yaparız. Vakitlice yatıp kendinizi gereksiz atıştırmalardan uzak tutarak sabahları daha incelmiş hissiyle uyanabilirsiniz. 

Olumlu düşünün

Olumlu bir düşünce yapısı içine girerseniz, çikolata yerine atıştırmalık olarak havucu tercih etmekten çekinmez, egzersizinizi aksatmaz, hak ettiğini düşünerek bedeninizi sağlıklı yollarla ödüllendirirsiniz. Pozitif insanlar amaca ulaşma konusunda daha başarılıdırlar. Kötü yönlerinizi düşünmeyi bırakın ve olduğunuz kişiden mutluluk duymaya bakın. Bu, sabahları daha zayıf, daha mutlu ve daha enerjik uyanmanın en önemli yolu. PUDRA.COM

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2013 17:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol