Çöp Diye Hemen Atıyoruz Ama...

Soğanın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Peki ya asıl faydasının kabuğunda olduğunu söylesek. Yapılan bir deney soğan kabuklarının birçok hastalığa ve soruna iyi geldiğini ortaya koydu.

19 Eylül 2018 Çarşamba 00:52

Yalnızca soğan kabuğu değil birçok meyve ve sebze kabuğunun da bilmediğimiz onlarca faydası ortaya çıktı. Peki meyve ve sebzelerin kabuğunu nasıl tüketmeli?

Soğanın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Peki ya asıl faydasının kabuğunda olduğunu söylesek. Yapılan bir deney soğan kabuklarının birçok hastalığa ve soruna iyi geldiğini ortaya koydu.

Soğan kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Örneğin; soğan kabuklarının vücudunuza iyi gelen lif ve flavonoidler içerdiğini biliyor muydunuz? İşte yapılan araştırmalarda soğan kabuğunun hiç bilinmeyen faydaları:

KOLESTEROLÜ DENGELER

Dr. Victor Gurewich, çiğ soğan veya soğan kabuğunu çeşitli şekillerde tüketmenin yüksek yoğunluklu yağ proteine yardımcı olduğunu ve kolesterolü dengelediğiniz söylüyor.

Deneye katılan ve soğan kabuğu tüketen kişilerin yüksek yoğunluklu yağ proteini oranının %30 arttığı görüldü.

TANSİYONU DENGELER

Araştırmalarda, soğan kabuğunda yer alan bazı maddelerin tansiyonu dengelediği görüldü.

HASTALIĞA YAKALANMA RİSKİNİZ AZALIR

Araştırmacı Vanesa Benitez, kolon kanseri, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler rahatsızlıkların soğan kabuğu tüketimiyle engellendiğini ortaya koydu. Soğan kabuğundaki fenolik bileşikler damar hastalıklarının ortaya çıkmasını da önlüyor. Aynı zamanda kansere karşı bir kalkan görevi görüyor.

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Soğan kabukları antoksidan deposu olarak görülüyor. Vücudunuza ve sinir sisteminize olan katkısı çok büyük.

OBEZİTEYİ ÖNLER

Soğan kabuklarında yer alan lif tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca Vanesa Benitez'in araştırmasına göre de obezite ve tip 2 diyabeti önler.

SAÇI GÜÇLENDİRİR/ YENİ SAÇ TELLERİ ÇIKARIR

Araştırmalarda, sülfür bulunan soğan kabuğunun saç köklerini güçlendirdiği ve saçların uzamasını hızlandırdığı görüldü.

PEKİ, NASIL TÜKETMELİ?

Soğan kabuklarını öylece yemek kulağa çok da çekici gelmeyebilir. Ancak soğan kabuğunu yemeklerinize dahil ederek faydalarından yararlanmak mümkün.

MUTLAKA ORGANİK OLMALI

Mesela sos hazırlarken rendelenmiş soğan kabuklarını sosunuza ekleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem de soğan kabuklarını 10-15 dakika kaynatmak ve soğuduktan sonra içmek. Ancak organik soğanlar kullandığınızdan emin olun.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.09.2018 11:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol