CHP'Lİ VEKİLİN 'GIDA TERÖRÜ' İSYANI!

Gıda terörü öyle bir noktaya ulaştı ki artık milletin vekilleri bile isyan noktasında...

22 Şubat 2018 Perşembe 00:16

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkede artık iyiden iyiye hissedilen gıda terörü konusunda basın toplantısı düzenledi ve birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Satış noktalarından alınan peynirin kesinlikle peynir olmadığını içinde sütten başka herşeyin bulunduğunu söyleyen Gürer, "Peynir dedikleri şeyin için süt yok. Ne var biliyor musunuz? Kemik unu. Evet kemik unu var. Bunun dışında nişasta var, piyasan toplanmış iade peynirler var. Bunlarla karıştırılmış, harmanlanmış ve adına peynir denmiş. Bu şekilde üretim sağlanıyor" dedi.

Gürer, meclisteki basın toplantısında yanında getirdiği peynir örneklerini de gösterdi. Normalde 450 ton çiğ sütten 45 ton civarında peynir elde edildiğini anlatan Gürer, " Gıda teröristler margarin ve katkı maddeleri ile süt üretiyor. Bununla birlikte 20 ton bitkisel yağ alıp içine kuru maddeler ve farklı ürünler de katarak bir anda 15 ton civarında peynir elde ediyor. Sorun buradan kaynaklanıyor. Vatandaş raftan alırken bunu peynir diye alıyor. Oysa peynirle ilgisi yok tamamen margarin. Katkı maddeli margarin. Artık sütsüz margarinden ibaret peynir yer olduk" ifadelerini kullandı.

Tuz tartışmasını da es geçmeyen Gürer, Prof. Dr. Canan Karatay hocamızın sağlıklı diye önerdiği kaya tuzunun rafine olmadan kullanılamayacağını da öne sürdü. Gürer sözlerini şöyle tamamladı: " Prof. Canan Karatay kaya tuzu sağlıklıdır diyor bu doğru olabilir ama Türkiye'de kaya tuzu olarak üretilen tuzların rafine edilmeden yenmesi mümkün değil. Kaya tuzunun içindeki kil mutlaka arındırılmak zorunda." (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol